Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή ρωσική απάντηση στον Zelensky: Ποιος βομβαρδίζει το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhzhia και ποιος είναι τρομοκράτης

Σκληρή ρωσική απάντηση στον Zelensky:  Ποιος βομβαρδίζει το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhzhia και ποιος είναι τρομοκράτης
Σκληρή απάντηση της Ρωσίας στον Zelensky, που κατηγόρησε τη Μόσχα για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου
Σχετικά Άρθρα

Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν για άλλη μια φορά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Zaporizhzhia, με τον χώρο αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου να εισέρχεται στη ζώνη πρόσκρουσης, ανέφερε την Κυριακή (7/8/2022) η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Energodar.
«Τη νύχτα, ουκρανικές ένοπλες μονάδες πραγματοποίησαν πλήγμα χρησιμοποιώντας πύραυλο Uragan MLRS», ανέφερε.
Όταν πλησίασε τις μονάδες ισχύος, ο πύραυλος απελευθέρωσε υποπυρομαχικά, έκανε γνωστό η υπηρεσία Τύπου, όπως αναφέρει το Tass.
«Η ζώνη που υπέστη ζημιά περιελάμβανε την περιοχή της εγκατάστασης αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου και τον σταθμό για την παρακολούθηση της κατάστασης της ραδιενέργειας με τη βοήθεια υπολογιστή», ανέφερε.
Τα διοικητικά κτίρια και η γειτονική περιοχή της αποθήκης υπέστησαν ζημιές από τα βλήματα», αναφέρεται στην έκθεση.
Όλες οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από ουκρανικά στρατεύματα, έχουν σβήσει, δήλωσε στο TASS την Κυριακή ο Vladimir Rogov, μέλος του συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.
«Όλες οι πυρκαγιές έχουν σβήσει πλήρως», τόνισε ο Rogov.

Τι λένε οι Ουκρανοί

Νωρίτερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε την Κυριακή (7/8/2022) ότι ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia
τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το βράδυ του Σαββάτου (6/8/2022).
Η τοποθεσία επλήγη από επιθέσεις με ρουκέτες, ανέφερε η Energoatom στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες του για τον βομβαρδισμό στην Zaporizhzhia, λέγοντας ότι η ενέργεια αναδεικνύει τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.
Το εργοστάσιο της Zaporizhzhia καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο πρώτο στάδιο του πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί από Ουκρανούς τεχνικούς.
Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη ότι εμπλέκονται σε «πυρηνική τρομοκρατία».

Zelensky: Σκληρότερη απάντηση στη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε μια σκληρότερη διεθνή απάντηση μετά από αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ρωσική «πυρηνική τρομοκρατία» μετά τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Zelensky ζήτησε επιβολή κυρώσεων στη ρωσική πυρηνική βιομηχανία και τα πυρηνικά καύσιμα, έγραψε ο Ουκρανός ηγέτης στο Twitter.
Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia το βράδυ του Σαββάτου (6/8/2022).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης