Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσημος Ρώσος επιστήμονας συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας

Διάσημος  Ρώσος επιστήμονας συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας
Βασικοί τομείς του ερευνητικού του ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την πειραματική αεροθερμική δυναμική υπερηχητικών αεροσκαφών

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Παραρτήματος Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Alexander Shiplyuk συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, δήλωσε στο Tass ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Vasily Fomin.
«Διεξήχθησαν ανακρίσεις στο ινστιτούτο. Συνδέονται με τον διευθυντή μας, Alexander Shiplyuk ο οποίος έχει συλληφθεί», είπε.
«Είναι αντιμέτωπος με τις ίδιες κατηγορίες με τον Maslov (επικεφαλής ερευνητής του ινστιτούτου, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα).
Σύμφωνα με τον Fomin, ο Shiplyuk μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Lefortovo της Μόσχας.

Υπερηχητικές έρευνες

Ο Alexander Shiplyuk, ένας καταξιωμένος Ρώσος επιστήμονας και αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ειδικεύεται στη δυναμική του αερίου υψηλής ταχύτητας και στην πειραματική έρευνα των ροών αερίου, αναφέρει το Tass.
Βασικοί τομείς του ερευνητικού του ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την πειραματική αεροθερμική δυναμική υπερηχητικών αεροσκαφών με ευθύγραμμους κινητήρες αεριωθουμένων.
Ο επικεφαλής ερευνητής του ινστιτούτου Anatoly Maslov συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στις 27 Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Lefortovo της Μόσχας.
Πηγή κοντά στην έρευνα είπε στο Tass ότι ο άνδρας είναι ύποπτος ότι μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες που σχετίζονται με υπερηχητικές έρευνες.
Η υπόθεσή του ερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.
Στις 30 Ιουνίου, ένα δικαστήριο του Novosibirsk ενέκρινε τη σύλληψη ενός άλλου επιστήμονα - του Dmitry Kolker του Ινστιτούτου Φυσικής Λέιζερ του Παραρτήματος Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Ο άνδρας είχε καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, αλλά μεταφέρθηκε από ιδιωτική κλινική στο κέντρο κράτησης Lefortovo της Μόσχας, όπου πέθανε στις 2 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης