Τελευταία Νέα
Διεθνή

American Enterprise Institute: O κόσμος δεν θα ξεφύγει από την πραγματικότητα, ο Trump επιστρέφει

American Enterprise Institute: O κόσμος δεν θα ξεφύγει από την πραγματικότητα, ο Trump επιστρέφει
Σημαντικός αριθμός Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δεν θέλει μόνο τον τραμπισμό. Εξακολουθεί να θέλει τον κατεξοχήν εκφραστή του…

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όχι μόνο θα επιστρέψει, αλλά θα το κάνει και με τρόπο εκκωφαντικό, σύμφωνα με το American Enterprise Institute.
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο του Matthew Continetti, Senior Fellow and Patrick and Charlene Neal Chair in American Prosperity, στις αρχές Ιουνίου, όταν η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ συνεδρίαζε για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, πολλοί «καλοθελητές» έσπευσαν να υποστηρίξουν πως ο μέχρι πρότινος Ρεπουμπλικανός ηγέτης Donald Trump χάνει τον έλεγχο του κόμματός του.
Επεσήμαιναν δε πως ο αριθμός των πολιτών που θα υποστήριζε μια νέα υποψηφιότητα πρώην προέδρου το 2024 βαίνει μειούμενος.
Παράλληλα, «έβλεπαν» πως ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis κέρδιζε σε δημοφιλία…
Αυτές οι «φωνές»… ανάγκασαν μάλιστα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Examiner, η New York Post και η Wall Street Journal να δημοσιεύσουν άρθρα στα οποία διατυμπανιζόταν πως ο Trump είναι ανίκανος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.
Και όλα κατέληγαν σε ένα συμπέρασμα: είτε δεν θα είναι υποψήφιος το 2024 είτε θα χάσει την υποψηφιότητα του GOP.
Αυτό ελπίζει και η Ουάσιγκτον, όμως η πολιτική καριέρα του Trump έχει «πεθάνει» πολλές φορές και άλλες τόσες φορές έχει αναστηθεί.
Ο Trump δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, αλλά όλα δείχνουν πως μια νέα υποψηφιότητα είναι στα… σκαριά.

Τα δεδομένα

Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Donald Trump, ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι του κέρδισαν τις προκριματικές τους εκλογές.
Επίσης, ο πρώην Aμερικανός πρόεδρος έχει τεράστιο προβάδισμα έναντι πιθανών εναλλακτικών.
Ο τρέχων μέσος όρος των δημοσκοπήσεων του RealClearPolitics του δίνει τεράστιο προβάδισμα έναντι του DeSantis - τουλάχιστον 26 μονάδες - και ο DeSantis είναι ο μόνος πιθανός αντίπαλος με διψήφια ποσοστά…
Ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence είναι στην τρίτη θέση και πολύ πίσω…
To μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως μια ανακοίνωση πιθανής υποψηφιότητας μόνο κακό δεν θα έκανε στον Trump, ο οποίος, στην πραγματικότητα, θα ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία από θέση οδηγού.
Οι βασικοί υποστηρικτές του είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν όσο ποτέ.
Οδηγήστε κατά μήκος των επαρχιακών αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ και θα εντοπίσετε τις πινακίδες «Trump 2024» παντού.
Δεν θα δείτε πανό για τον Pence να κρέμονται από τις στέγες αχυρώνων.
Ο DeSantis είναι σίγουρα αγαπητός, αλλά ως εκεί…
Kαι ο ηγέτης γίνεται σύμβολο αντίστασης ενάντια σε όλα όσα περιφρονεί το πλήθος. Οι μεγαλύτερες απειλές για την αποκατάσταση του Trump στον προεδρικό θώκο είναι οι ομοσπονδιακές και κρατικές έρευνες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.
Το φάντασμα της εξέγερσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 τον στοιχειώνει.
Οι ενέργειές του μετά την ήττα από τον Joe Biden είναι από τους λόγους που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν να είναι υποψήφιος ξανά για πρόεδρος.
Πολύ σύντομα, λοιπόν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα αναγκαστούν για άλλη μια φορά να αυτοπροσδιοριστούν σε σχέση με τον άνθρωπο που κυριάρχησε στο κόμμα τους, στο κίνημά τους και στη χώρα τους για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας.
Ένα μεγάλο μέρος τους και, γενικά, οι περισσότεροι Αμερικανοί μπορεί να έχουν κουραστεί από τις διαμάχες, τα ψυχοδράματα, τα σκάνδαλα, τις θεωρίες συνωμοσίας και τις αναταράξεις.
Μπορεί να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν για μια εναλλακτική λύση και να αρνηθούν την υποψηφιότητα στον Trump. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να στηρίξουν τον DeSantis.
Μερικοί από αυτούς μπορεί ακόμη και να είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε άλλες γενικές εκλογές - ή να ψηφίσουν την εναλλακτική των Δημοκρατικών - για να ξεφύγουν από τέσσερα ακόμη χρόνια από τον άνθρωπο από το Mar-a-Lago.
Αυτό που δεν μπορούν να ξεφύγουν είναι η πραγματικότητα: Ο Trump επιστρέφει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης