Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ανίκητο ρωσικό μαχητικό Su-35 υποβάθμισε τα αμερικανικά - Εξοπλισμένο με νέους πυραύλους

Το ανίκητο ρωσικό μαχητικό Su-35 υποβάθμισε τα αμερικανικά - Εξοπλισμένο με νέους πυραύλους
Πρόκειται για κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος μεγάλου διαμετρήματος και με βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων

Ο πύραυλος αέρος μεγάλου βεληνεκούς ήταν κάποτε ο αμερικανικός Phoenix.
Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία έχουν εκμηδενίσει τις επιτυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα ρωσικά μαχητικά είναι συνήθως εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος μικρής εμβέλειας R-73, σειράς R-27 και πυραύλους αέρος μεσαίου βεληνεκούς R-77.
Ο νέος πύραυλος R-37M τέθηκε σε υπηρεσία και εξοπλίστηκε με μαχητικά-αναχαιτιστικά MiG-31.
Πρόκειται για κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος μεγάλου διαμετρήματος και με βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την 100ή επέτειο από τη δημιουργία του 929ου Κρατικού Κέντρου Δοκιμών Πτήσεων, ένα μαχητικό Su-35 πραγματοποίησε επίσης πρόσφατα δοκιμές εκτόξευσης αυτού του πυραύλου.
Σε σύγκριση με τους πυραύλους αέρος-αέρος των σειρών μεσαίου βεληνεκούς R-27 και R-77, το R-37M (γνωστό και ως RVV-BD στην έκδοση εξαγωγής ή το προϊόν 620) είναι πολύ μεγαλύτερο, το μήκος του είναι περίπου 4,1 μέτρα, διάμετρος - 0,38 μέτρα, άνοιγμα φτερών 0,72 μέτρα, βάρος φτάνει τα 510 κιλά και το βάρος της κεφαλής είναι περίπου 60 κιλά.​
Παλαιότερα, ο πύραυλος αέρος-αέρος μεγαλύτερου βεληνεκούς ήταν ο αμερικανικός AIM-54 Phoenix, με βεληνεκές περίπου 184 χιλιομέτρων, αλλά αποσύρθηκε πλήρως από την υπηρεσία το 2004.
Ο ισχυρότερος και μακρύτερος πύραυλος που έχει παραδοθεί αυτή τη στιγμή στον αμερικανικό στρατό είναι ο πύραυλος αέρος AIM-120C.
Ωστόσο, η εμβέλειά του είναι μόλις εκατό χιλιόμετρα, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν σε σχέση με τη Ρωσία σε αυτόν τον τομέα.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης