Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανή η ποινική δίωξη στον Donald Trump - Έρευνα για το ρόλο του στην ανατροπή των εκλογών του 2020

ΗΠΑ: Πιθανή η ποινική δίωξη στον Donald Trump - Έρευνα για το ρόλο του στην ανατροπή των εκλογών του 2020
Ο Trump είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες από τον εισαγγελέα της πολιτείας Τζόρτζια που ερευνά τις προσπάθειες του ιδίου και των συμμάχων του
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, «πιθανότατα» θα κατηγορηθεί μαζί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογών του 2020 σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ο πρώην γενικός εισαγγελέας Eric Holder.
Αλλά ο Holder εξήγησε ότι πριν συμβεί αυτό, ο Trump είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες από τον εισαγγελέα της πολιτείας Τζόρτζια που ερευνά τις προσπάθειες του ιδίου και των συμμάχων του να αναιρέσουν τη νίκη του προέδρου Joe Biden το 2020.
Ο Holder, ο οποίος ηγήθηκε του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama, έκανε αυτές τις προβλέψεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη δορυφορική ραδιοφωνική εκπομπή SiriusXM Urban View, του Joe Madison.

Εμπλοκή αρκετών προσώπων στην υπόθεση Trump

Ο Madison ρώτησε τον Holder αν θα προσπαθούσε να κατηγορήσει τον Trump αν εξακολουθούσε να είναι γενικός εισαγγελέας.
Ο Holder αποδοκίμασε, λέγοντας ότι δεν είχε πρόσβαση σε όλο το υλικό που έχει επί του παρόντος το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Trump.
Αλλά είπε στον Madison ότι, με βάση την εμπειρία του ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας που κατέθεσε υποθέσεις διαφθοράς κατά εκλεγμένων αξιωματούχων, θα δούμε κατηγορίες που αφορούν άτομα υψηλού επιπέδου στον Λευκό Οίκο.
«Και νομίζω ότι τελικά πιθανότατα θα δούμε και τον πρόεδρο, πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κατηγορείται επίσης», είπε.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να παρουσιάζει στοιχεία και μαρτυρίες ενώπιον δύο ομοσπονδιακών ενόρκων στην Ουάσιγκτον, η μία από τις οποίες εξετάζει ένα σχέδιο των δικηγόρων του Trump και άλλων για να ισχυριστούν οι λεγόμενοι "ψεύτικοι" εκλέκτορες ότι ο τότε Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κέρδισε τις εκλογές.

Η εξέγερση του Καπιτωλίου

Η άλλη μεγάλη κριτική επιτροπή διερευνά γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν ένας όχλος υποστηρικτών του Trump σταμάτησε την επιβεβαίωση της νίκης του Εκλογικού Κολλεγίου του Biden από το Κογκρέσο.
Ο Pat Cipollone, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος του Trump στον Λευκό Οίκο, κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον μιας από αυτές τις μεγάλες επιτροπές.
Για εβδομάδες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, ο Trump υποστήριξε ψευδώς ότι νίκησε τον Biden και υποστήριξε ότι η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του στο Εκλογικό Σώμα βασίστηκε σε εκτεταμένη νοθεία στις κάλπες σε πολλές πολιτείες.
Ο πρώην πρόεδρος από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο συνέχισε να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και είπε ότι οι έρευνες για τη συμπεριφορά του και των συμμάχων του είναι κυνήγι μαγισσών με πολιτικά κίνητρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης