Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Μακεδονία: Παρέδωσε στα κρυφά 4 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi 25 στην Ουκρανία

Β. Μακεδονία: Παρέδωσε στα κρυφά 4 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi 25 στην Ουκρανία
Είχε προηγηθεί η παραχώρηση και αρμάτων μάχης Τ - 72
Σχετικά Άρθρα

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi 25 παρέδωσε «μυστικά» στην Ουκρανία η Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο της στήριξης του Κιέβου στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας MKD της Β. Μακεδονίας, το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το κόμμα Levica έκανε γνωστό πως η Β. Μακεδονία παρέδωσε τέσσερα μαχητικά, τα οποία είχε αγοράσει από την Ουκρανία το 2001 και τα οποία επισκευάζονταν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο ήδη από το 2004.
Όπως αναφέρεται, τα τέσσερα Sukhoi ελέγχονται και επισκευάζονται από Ουκρανούς στρατιωτικούς μηχανικούς, κάτι που σημαίνει – κατά τα δημοσιεύματα – πως θα παραδοθούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι στρατιωτικοί της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι στις στολές των Ουκρανών που ενεπλάκησαν στη συντήρηση των αεροσκαφών ήταν τα σύμβολα του Τάγματος του Αζόφ.
«Όλες οι λεπτομέρειες των αποφάσεων, το περιεχόμενο τους και η δικαιολόγηση τους θα αποχαρακτηριστούν με την πάροδο του χρόνου και θα γίνουν γνωστές στην κοινή γνώμη» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Β. Μακεδονίας, όταν ερωτήθηκε για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μειώνεται η ισχύς των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Και άρματα μάχης

Σημειώνεται πως η Β. Μακεδονία επιβεβαίωσε και την προμήθεια της Ουκρανίας με άρματα μάχης Τ-72, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία είχε κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος».
«Αν και είναι ξεπερασμένος εξοπλισμός, γεγονός παραμένει ότι τα Σκόπια είναι πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εμπλέκονται στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της εγκληματικής δραστηριότητας του καθεστώτος στο Κίεβο κατά του άμαχου πληθυσμού στο Donbass» είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova.
Ως απάντηση το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, είχαν επισημάνει ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα κυρίαρχο κράτος που λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα, με γνώμονα τις αρχές του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ, τις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ για την προστασία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και της παγκόσμιας σταθερότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης