Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Οι μέτοχοι αποφασίζουν για το δεύτερο split της μετοχής

Tesla: Οι μέτοχοι αποφασίζουν για το δεύτερο split  της μετοχής
Η μετοχή της Tesla ξεκίνησε το 2010 με τιμή 17 δολάρια και ξεπέρασε τα 1.200 δολάρια στα τέλη του 2021, ενώ είχε γίνει ήδη το split του 2020, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια
Σχετικά Άρθρα

H Τesla διεξάγει σήμερα 4 Αυγούστου την ετήσια γενική της συνέλευση, με τους επενδυτές της να καλούνται να ψηφίσουν σχετικά με πρόταση της διοίκησης για το δεύτερο split της μετοχής μέσα σε δύο χρόνια.
Η συνέλευση διεξάγεται στο Ώστιν του Τέξας.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις των μετόχων για θέματα σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η έγκριση του δικαιώματος των εργαζομένων να σχηματίσουν σωματείο και το αίτημα προς την εταιρεία να αναφέρει σε ετήσια βάση τις προσπάθειές της για την πρόληψη των φυλετικών διακρίσεων και της σεξουαλικής παρενόχλησης
Η συνέλευση των μετόχων της Tesla πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Elon Musk έχει εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη με την Twitter Inc, μετά την απόφασή του  να αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταθέσει προ μηνών.
Πλέον ο δημιουργός της Tesla κατέχει το 15,6% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, αφού πούλησε κάποια εκατομμύρια μετοχές μέσα στο 2021.
Η Tesla ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό της να ζητήσει έγκριση από τους μετόχους της για να κάνει split στη μετοχή της το Μάρτιο.
Η εταιρεία είχε κάνει ξανά split στη μετοχή της πριν δυο χρόνια, τότε στο 1 προς 5.
Τώρα προτείνει split 1 προς 3.
Η μετοχή της Tesla ξεκίνησε το 2010 με τιμή 17 δολάρια και ξεπέρασε τα 1.200 δολάρια στα τέλη του 2021, ενώ είχε γίνει ήδη το split του 2020, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Αν και ένα split δεν επηρεάζει τα θεμελιώδη μεγέθη μιας εταιρείας, μπορεί να αυξήσει την τιμή της μετοχής της διευκολύνοντας ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να την αγοράσουν
Οι περισσότερες εταιρείες της Big Tech, δηλαδή η Alphabet Inc, η Amazon.com Inc και η Apple Inc έχουν επίσης προχωρήσει σε split των μετοχών τους στο πρόσφατο παρελθόν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης