Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «Μεσσίας» Fauci προβλέπει: Προετοιμαστείτε για σκληρό φθινόπωρο λόγω Covid - Εμβόλιο τώρα ή μπελάδες

Ο «Μεσσίας» Fauci προβλέπει: Προετοιμαστείτε για σκληρό φθινόπωρο λόγω Covid - Εμβόλιο τώρα ή μπελάδες
«Εάν δεν ανησυχείτε για τον προσωπικό σας κίνδυνο, κάντε το για την «κοινοτική ευθύνη», είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα
Εάν δεν είστε ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια Covid ή τα αναμνηστικά εμβόλια, ο Δρ  Fauci έχει μια αυστηρή.... προειδοποίηση ή πρόβλεψη ή απειλή... για εσάς: Κάντε αυτές τις δόσεις τώρα ή προετοιμαστείτε για ένα σκληρό φθινόπωρο και χειμώνα για τον Covid 19!
«Εάν δεν εμβολιαστούν ή δεν λάβουν ενισχυτικές δόσεις οι πολίτες θα μπουν... σε μπελάδες», είπε ο Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Biden στο «KNX In Depth» του ραδιοφωνικού σταθμού του Λος Άντζελες KNX News μεταδίδει το cnbc.

Οι αμερινακοί γύρισαν την πλάτη στα εμβόλια...
 
Αυτό που ξεχνάει ο ειδικός,«Μεσσίας» πως η ανακοίνωση του ισχύει για τη σαφή πλειοψηφία των Αμερικανών καθώς κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται ή αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Σχεδόν 228 εκατομμύρια, ή περίπου το 70% των Αμερικανών ήταν μη εμβολιασμένοι, δεν είχαν ολοκληρώσει την κύρια σειρά εμβολίων τους ή δεν είχαν πάρει την πρώτη αναμνηστική τους δόση στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser .
Η πρόσληψη είναι ιδιαίτερα χαμηλή για ενισχυτικές λήψεις.
Όλοι οι Αμερικανοί ηλικίας 5 ετών και άνω δικαιούνται αναμνηστικό φάρμακο πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση της κύριας σειράς εμβολίων τους, αλλά μόνο το 48,4% αυτών των επιλέξιμων ατόμων έχει πράγματι εμβολιασθεί με ενισυτική δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .
Μεταξύ των ενηλίκων 50 ετών και άνω που είναι επιλέξιμοι για δεύτερη αναμνηστική εμβόλια, μόνο το 30,9% το έχουν λάβει, αναφέρουν τα δεδομένα.
Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα το φθινόπωρο και το χειμώνα, αναφέρουν οι ειδικοί.
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βιώσουν ένα μεγάλο κύμα Covid με 100 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και ένα κύμα θανάτων τους επόμενους μήνες, προέβλεψε τον Μάιο ο συντονιστής ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου για την Covid, Δρ. Ashish Jha.
Ο Fauci χαρακτήρισε τα ποσοστά εμβολίων και αναμνηστικών στη χώρα «αρκετά αποθαρρυντικά» και επεσήμανε έναν πιθανό λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι: Απλώς πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται τις πρόσθετες δόσεις, επειδή δεν ανήκουν σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου για τον Covid.
Αυτοί οι πληθυσμοί περιλαμβάνουν τους ηλικιωμένους, αυτούς με υποκείμενες ή ανοσοκατασταλτικές παθήσεις και τα πλήρως μη εμβολιασμένα άτομα.
«Οι άνθρωποι λένε, «Λοιπόν, ο κίνδυνος για μένα είναι χαμηλός. Γιατί λοιπόν να το κάνεις;» είπε ο Fauci.
Ο λόγος, εξήγησε ο Fauci, είναι ότι όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μεταλλαχθεί σε μια νέα παραλλαγή που θα μπορούσε να απειλήσει ακόμη και πληθυσμούς χαμηλού κινδύνου.

Κοινωνική ευθύνη 

Με άλλα (δικά του) λόγια, εάν κολλήσετε Covid και αναρρώσετε πλήρως, μπορεί προσωπικά να είστε καλά — αλλά παρατείνετε ενεργά τη διάρκεια ζωής του ιού και του δίνετε την ευκαιρία να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο.
Η υποπαραλλαγή BA.5 της Omicron, το κυρίαρχο επί του παρόντος στέλεχος Covid στη χώρα, είναι ήδη ικανό να αποφεύγει εν μέρει τα προστατευτικά αντισώματα που προκαλούνται από τα εμβόλια, είπε ο Fauci.
Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αποφύγετε τις δόσεις εμβολίων:
Κάποια προστασία από τη μόλυνση είναι καλύτερη από την απουσία προστασίας και τα εμβόλια εξακολουθούν να λειτουργούν εξαιρετικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών , νοσηλείας και θανάτου.
Ο Fauci είπε ότι οι ενισχυτικές δόσεις που στοχεύουν παραλλαγές Covid όπως το BA.5, οι οποίες θα ενισχύσουν την ανοσία έναντι αυτών των συγκεκριμένων στελεχών, θα είναι πιθανώς διαθέσιμες τον επόμενο μήνα.
Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, είπε ο Fauci, μην περιμένετε να προλάβετε τις δόσεις που χάνετε αυτήν τη στιγμή.
Εάν δεν ανησυχείτε για τον προσωπικό σας κίνδυνο, κάντε το για την «κοινοτική ευθύνη», είπε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης