Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ισπανία στη σκιά της ενεργειακής κρίσης - Απαγορεύεται ο κλιματισμός κάτω από τους 27°C

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ισπανία στη σκιά της ενεργειακής κρίσης - Απαγορεύεται ο κλιματισμός κάτω από τους 27°C
Η κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «περιορίσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο»
Ανταποκρινόμενη στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, η Ισπανία προωθεί την απαγόρευση του κλιματισμού κάτω από τους 27°C το καλοκαίρι, σε δημόσια κτήρια.
Το νέο κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο ισχύει για μια σειρά από δημόσια κτίρια, καθώς και καταστήματα, ξενοδοχεία και άλλους χώρους, θα σταματήσει επίσης τη θέρμανση πάνω από τους 19°C κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Οι κανόνες θα είναι υποχρεωτικοί σε όλα τα δημόσια και εμπορικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των κινηματογράφων, των θεάτρων, των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών», αναφέρει το EuroNews.

Σύσταση και στα νοικοκυριά

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις, η σύσταση «επεκτείνεται στα ισπανικά νοικοκυριά», που σημαίνει ότι μια μέρα θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτική.
Η κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «περιορίσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο».
Τα νέα μέτρα θα επιβληθούν με επαχθή πρόστιμα που θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και τα 600.000 ευρώ για «σοβαρές παραβάσεις».

Σφοδρές αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις σε αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ήταν σφοδρές.
Οι Ισπανοί απάντησαν ότι η εργασία σε εσωτερικούς χώρους στους 27°C θα ήταν δύσκολη.
«Αυτή τη στιγμή, ίσως υποδεικνύεται από το κύμα καύσωνα που βιώνουμε, θα έλεγα ότι με 27 βαθμούς θα έχουμε πολύ ζέστη», είπε ο Andrea Castillo, εργαζόμενος στο πανεπιστήμιο Castellón.
«Ίσως θα μπορούσαμε να δουλέψουμε στους 25 βαθμούς, αλλά όχι στους 27».

Ενεργειακό δελτίο στη Γερμανία

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης κατοικιών της Γερμανίας, ο οποίος κατέχει περίπου 490.000 ακίνητα, πρόκειται να επιβάλει ενεργειακό δελτίο που θα μειώσει τη θέρμανση στους ενοικιαστές τη νύχτα.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος του Αμβούργου προειδοποίησε επίσης τους Γερμανούς ότι το ζεστό νερό θα μπορούσε να περιοριστεί στα δημόσια κτήρια και να εισαχθούν όρια στη μέγιστη θερμοκρασία δωματίου ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης.
Νωρίτερα φέτος, η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να αποθηκεύει την ενέργεια για να «υποστηρίξει την Ουκρανία», με τα δημόσια κτήρια να απαγορεύεται να λειτουργούν με κλιματισμό σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 25 βαθμούς ή θέρμανση υψηλότερη από 19 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πλειονότητα των Βρετανών πιστεύει ότι η κρίση του κόστους ζωής θα οδηγήσει σε παγετό μέχρι θανάτου και ταραχές στους δρόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης