Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μνήμες GameStop ξύπνησε η AMTD – Άνοδος 21.400% σε μία εβδομάδα και κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη της Bank of America!

tags :
Μνήμες GameStop ξύπνησε η AMTD – Άνοδος 21.400% σε μία εβδομάδα και κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη της Bank of America!

Η AMTD είχε έσοδα μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια το 2021, αλλά η κεφαλαιοποίησή της έχει ξεπεράσει τα 300 δισ.

Η μανία των meme stock δεν σταμάτησε το 2021…

Συνεχίζεται… και αυτή τη φορά με την AMTD Digital.
Η ελάχιστα γνωστή εταιρεία fintech με έδρα το Χονγκ Κονγκ είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται στα ύψη, με κέρδη 126% μόνο σε μία ημέρα, ενώ θα μπορούσε να είχε κινηθεί ακόμη υψηλότερα εάν δεν υπήρχε διακοπή συναλλαγών.
Η AMTD Digital, θυγατρική της επενδυτικής εταιρείας συμμετοχών AMTD Idea Group, εισήλθε στο χρηματιστήριο στα μέσα Ιουλίου με τις depositary receipts της να διαπραγματεύονται στο NYSE.
Δύο εβδομάδες αργότερα, η μετοχή αυξήθηκε κατά 21.400% στα 1.679 δολάρια από την τιμή της IPO των 7,80 δολαρίων.
Η τερατώδης αυτή κίνηση ώθησε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς πάνω από 310 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μεγαλύτερη από την Coca-Cola και την Bank of America, σύμφωνα με το FactSet.
Η AMTD Digital παράγει έσοδα κυρίως με αμοιβές και προμήθειες από τις δραστηριότητές της στις ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και είχε έσοδα μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Η περίπτωση GameStop

Οι συναλλαγές θυμίζουν τη μανία του GameStop του 2021, όπου μια ομάδα μικρών επενδυτών που συνεννοούνταν μέσω Reddit κατάφερε να αυξήσει τις τιμές των μετοχών και να προκαλέσει τους short sellers.
Πράγματι, το ticker HKD έγινε η πιο δημοφιλής αναφορά στο chat room του Reddit WallStreetBets, σύμφωνα με τον εναλλακτικό πάροχο δεδομένων Quiver Quantitative.
Η ADR της AMTD Idea Group ήταν επίσης η μοναδική μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές στην πλατφόρμα Fidelity στις 2 Αυγούστου.
Η έντονη κερδοσκοπική συμπεριφορά μεταξύ των λιανικών επενδυτών εκνευρίζει για άλλη μια φορά πολλούς στη Wall Street.
«Όπως μάθαμε τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονότα όπως αυτό προκαλούν αυτό που θα έλεγα ότι είναι ευκαιρίες για κέρδος, αλλά μεγάλος κίνδυνος για ζημιές, ιδιαίτερα για τους ιδιώτες επενδυτές μας», δήλωσε ο Jay Clayton, πρώην πρόεδρος της SEC.
Πάντως, η AMTD Digital εξέδωσε ένα «ευχαριστήριο σημείωμα» προς τους επενδυτές την Τρίτη, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά την αγορά για τυχόν ανωμαλίες συναλλαγών.
«Από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν ουσιώδεις συνθήκες, γεγονότα ή άλλα θέματα που να σχετίζονται με τις επιχειρηματικές και λειτουργικές δραστηριότητες της Εταιρείας μας από την ημερομηνία IPO», ανέφερε η AMTD Digital στη δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης