Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Δεν είναι φούσκα… είναι φουσκάρα, έρχεται πτώση 50% στη μετοχή - Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Tesla: Δεν είναι φούσκα… είναι φουσκάρα, έρχεται πτώση 50% στη μετοχή - Τι αναφέρουν οι αναλυτές
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citi, Itay Michaeli, η μετοχή είναι φουσκωμένη και θα μπορούσε να χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της.
Σχετικά Άρθρα
Πτώση 50% στην τιμή της μετοχής της Tesla προβλέπουν οι αναλυτές της Wall Street, εκτιμώντας πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες «φούσκες» στην αγορά...
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citi, Itay Michaeli, η μετοχή θα μπορούσε να χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της.
Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του, ο Michaeli έθεσε τιμή στόχο στα 424 δολάρια και σύσταση... «πώληση».
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τύγχανε διαπραγμάτευσης  στα 925 δολάρια.

τεσλα.JPG
Ποιο είναι το σκεπτικό του Michaeli

Η βάση για το τολμηρό κάλεσμα του Michaeli έχει να κάνει με τον σκεπτικισμό που περιβάλλει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Tesla και την άποψη ότι η μετοχή της  διαπραγματεύεται με υψηλό δείκτη P/E (76).
«Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αποτίμηση παραμένει πρόκληση, δεδομένου ότι οι λίγες εταιρείες με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Tesla δημιούργησαν 100 δισεκατομμύρια δολάρια μικτού κέρδους (κατά μέσο όρο), με την αυτοκινητοβιομηχανία του Musk να πετυχαίνει μεικτό κέρδος 30 δισεκατομμύρια δολάρια το β' εξάμηνο.
Και, στην τρέχουσα μακροοικονομική κατάσταση, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η Tesla φτιάχνει μεγάλο αριθμό από Model Y σε τιμές κάτω των 60 χιλιάδων δολαρίων.
Το μέγεθος είναι εγγενώς μικρότερο από άλλα ηλεκτρικά οχήματα που αυξάνονται επίσης».

Το επιχείρημα της Tesla για την μετοχή της

Η Tesla, έχει προβάλει ένα ισχυρό επιχείρημα για να δικαιολογήσει την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής της.
Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 88% από πέρυσι στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Με λίγα λόγια, το [δεύτερο] τρίμηνο ήταν καλύτερο από ό,τι φοβόμασταν με υγιή καθοδήγηση από τη Musk & Co. Τα κέρδη αυτά φαίνονται εφικτά χωρίς περιθώρια λάθους», δήλωσε ο ταύρος της Webush Tesla, Dan Ives.
Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να δει μια πτώση κερδών αργότερα φέτος, εάν η πρόβλεψη του CEO Elon Musk γίνει πραγματικότητα.
«Αν μαντέψω, νομίζω ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί προς το τέλος του έτους», είπε ο Musk σε αναλυτές σε μια επικοινωνία με θέμα τα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης