Τελευταία Νέα
Διεθνή

AMTD Digital: Ασταμάτητο ράλι για τη μετοχή στη Wall Street - Άνοδος 21.400% μέσα σε 2 εβδομάδες

AMTD Digital: Ασταμάτητο ράλι για τη μετοχή στη Wall Street - Άνοδος 21.400% μέσα σε 2 εβδομάδες
Η AMTD Digital παράγει έσοδα κυρίως από αμοιβές και προμήθειες μέσω των δραστηριοτήτων της σε ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Σχετικά Άρθρα
Όχι δεν βλέπουν φαντάσματα τα μάτια μας!
Αν νομίζετε πως η μανία με τις meme stock αφορά το 2021 μόνο, τότε κάνετε λάθος!
Απλά ρίξτε μια ματιά στην μετοχή της AMTD Digital.

Ποια είναι η εταιρία αυτή

Πρόκειται για την ελάχιστα γνωστή εταιρεία fintech με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται στα ύψη.
Μόνο την Τρίτη 2/8, είδε να κάνει άλμα 126%.
Η AMTD Digital, θυγατρική της επενδυτικής εταιρείας συμμετοχών AMTD Idea Group, εισήλθε στο χρηματιστήριο στα μέσα Ιουλίου.
Δύο εβδομάδες αργότερα, η μετοχή αυξήθηκε κατά 21.400% στα 1.679 δολάρια ανά τεμάχιο από την τιμή της IPO των 7,80 δολαρίων.
Η εκτόξευσή της οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της πάνω από 310 δισεκατομμύρια δολάρια από την Τρίτη, καθιστώντας την μεγαλύτερη από την Coca-Cola και την Bank of America, σύμφωνα με το FactSet.
Η AMTD Digital παράγει έσοδα κυρίως από αμοιβές και προμήθειες μέσω των δραστηριοτήτων της σε ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Τα έσοδά της σύμφωνα με ήταν μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια το 2021.
1_42.png
Η φρενίτιδα των παιχνιδιών GameStop

Η ξέφρενη πορεία της μετοχής θύμισε τη φρενίτιδα που κυριαρχούσε το 2021 για την εταιρεία παιχνιδιών GameStop, όταν μια ομάδα επενδυτών μέσω της πλατφόρμας Reddit κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της.

Ενοχλημένη η Wall Street

Ο διάσημος short seller Jim Chanos εξέφρασε στο Twitter την απογοήτευσή του γι’ αυτή την τάση, η οποία φαίνεται ότι ενοχλεί αρκετούς επενδυτές στη Wall Street.
«Λοιπόν, θα αγνοήσουμε όλοι αυτό το meme αξίας 400 δις δολαρίων που βρίσκεται δίπλα μας;» είπε ο Chanos σε tweet.
«Είχαμε δει ακροάσεις στο Κογκρέσο για το φαινόμενο της GameStop αξίας 30 δις δολαρίων και της περίπτωση της AMC, αλλά σήμερα τίποτα».

Οι «τρελές» διακυμάνσεις εξέπληξαν και την ίδια την εταιρεία

Η AMTD Digital εξέδωσε ένα «ευχαριστήριο σημείωμα» προς τους επενδυτές, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά την αγορά για τυχόν ανωμαλίες συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης