Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περού: Τέταρτη παραίτηση πρωθυπουργού μέσα σε έναν χρόνο

Περού: Τέταρτη παραίτηση πρωθυπουργού μέσα σε έναν χρόνο
Οι λόγοι της παραίτησης είναι «προσωπικοί», σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποίησε μέσω Twitter.
Σχετικά Άρθρα
Δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα το κλίμα ακυβερνησίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ο πρωθυπουργός του Περού, Aníbal Torres, υπέβαλε σήμερα Τετάρτη 3/8 την παραίτησή του στον πρόεδρο Pedro Castillo επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» στην επιστολή που κοινοποίησε μέσω Twitter.
Ο Aníbal Torres, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός που υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Castillo, ο οποίος έχει βυθιστεί στη δίνη σκανδάλων από την έναρξη της θητείας του, μόλις πριν από έναν χρόνο.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει πέντε έρευνες σε βάρος του προέδρου Castillo, κάτι δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Μπλεγμένος σε όλα ο Castillo

Οι υποθέσεις αφορούν την επιρροή στην αγορά καυσίμων από την κρατική εταιρεία Petroperu, τη φερόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης στην αποπομπή υπουργού Εσωτερικών, καταγγελίες για διαφθορά και συμπαιγνία σε δημόσια έργα, επιρροή σε φάκελο στρατιωτικής προαγωγής, καθώς και λογοκλοπή στην πανεπιστημιακή διατριβή του.
Προστατευόμενος από την προεδρική ασυλία του μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2026, δεν μπορεί να κατηγορηθεί και να προσαχθεί σε δίκη.
Πέραν των νομικών προβλημάτων, ο Castillo έχει αντιμετωπίσει στο Κογκρέσο δύο απόπειρες παραπομπής του με το ερώτημα της καθαίρεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης