Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roach (Yale): Η επίσκεψη Pelosi στην Ταϊβάν είναι σαν αλάτι σε ανοιχτή πληγή

Roach (Yale): Η επίσκεψη Pelosi στην Ταϊβάν είναι σαν αλάτι σε ανοιχτή πληγή
Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊβάν, είναι για την Κίνα σαν να ρίχνεις αλάτι σε ανοιχτή πληγή

Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊβάν, είναι για την Κίνα σαν να ρίχνεις αλάτι σε ανοιχτή πληγή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο Stephen Roach, ανώτερος συνεργάτης του Πανεπιστημίου Yale και πρώην οικονομολόγος της Federal Reserve, στο CNBC.
«Βρισκόμαστε σε τροχιά κλιμάκωσης της σύγκρουσης και αυτό σίγουρα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Η Pelosi «παίζει« καλά με την τοπική πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊβάν, αλλά δεν παίζει καλά με τις γεωστρατηγικές δυνάμεις που απομακρύνουν αυτά τα δύο έθνη», σημείωσε ο Roach.

Λάθος συγκυρία

Βέβαια, ο Roach έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα πρέπει να αφεθεί ανενόχλητη να κάνει ότι θέλει, στα ζητήματα για τα οποία η Nancy Pelosi έχει εκφράσει τις ανησυχίες της, όσον αφορά τις ελευθερίες στην Ταϊβάν.
«Αλλά το να εγείρεις τις εν λόγω ανησυχίες στο πλαίσιο μιας επιδεινούμενης σχέσης απαιτεί πιο σοβαρές επιπτώσεις σε μια πολύ πιο δύσκολη και δυσεπίλυτη πορεία προς την επίλυση.
Και δεν βρισκόμαστε σε τροχιά επίλυσης.
Αυτή η επίσκεψη, αν μη τι άλλο, μας απομακρύνει από αυτό το σημείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης