Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Κέρδη 2,2 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2022 αλλά και πλήγμα από τις λήξεις εμβολίων

Moderna: Κέρδη 2,2 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2022 αλλά και πλήγμα από τις λήξεις εμβολίων
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη και της έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας Moderna
Σχετικά Άρθρα
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη και της έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας Moderna, η οποία ωστόσο δέχθηκε πλήγμα από τις λήξεις εμβολίων για την covid - 19, καθώς το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι το μόνο εμπορικά διαθέσιμο προϊόν της.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,2 δισ. δολ. ή 5,24 δολ. ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο του έτους, χαμηλότερα από τα 2,8 δισ. δολάρια ή 6,46 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.
Τα κόστη της εταιρείας βιοτεχνολογίας της Βοστώνης ανήλθαν στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ή στο 30% των εσόδων που παράγονται από το εμβόλιο της.

Πλήγμα λόγω λήξης εμβολίων

Η Moderna δέχθηκε πλήγμα σχεδόν 500 εκατ. δολ. λόγω διαγραφών για εμβόλια που έχουν λήξει ή αναμένεται να λήξουν πριν χρησιμοποιηθούν.
Η Moderna έχασε επίσης 184 εκατομμύρια δολάρια σε δεσμεύσεις αγοράς εμβολίων και 131 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα για αχρησιμοποίητη παραγωγική ικανότητα.
Αυτές οι χρεώσεις οφείλονται σε σημαντικές μειώσεις στις αναμενόμενες παραδόσεις εμβολίων στην Covax, την διεθνή συμμαχία που αγοράζει εμβόλια για φτωχότερες χώρες.
Οι παραδόσεις έχουν επίσης αναβληθεί για μεγάλους πελάτες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης