Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μήνυση στην πολιτεία του Αϊντάχο για τη «σχεδόν πλήρη απαγόρευση» των αμβλώσεων

ΗΠΑ: Μήνυση στην πολιτεία του Αϊντάχο για τη «σχεδόν πλήρη απαγόρευση» των αμβλώσεων
Η μήνυση είναι η πρώτη νομική ενέργεια που λαμβάνει η κυβέρνηση Biden κατά πολιτειών που έχουν περιορίσει την πρόσβαση στην άμβλωση.
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση κατά της πολιτείας του Αίνταχο για νόμο που απαγορεύει κάθε άμβλωση μετά από έξι εβδομάδες κύησης, λέγοντας ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία απαιτεί από γιατρούς και νοσοκομεία να πραγματοποιούν αμβλώσεις που είναι αναγκαίες για να σωθούν ζωές.
Η μήνυση είναι η πρώτη νομική ενέργεια που λαμβάνει η κυβέρνηση Biden κατά πολιτειών που έχουν περιορίσει την πρόσβαση στην άμβλωση, έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αναίρεσε ως συνταγματικό κεκτημένο τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο ομοσπονδιακός νόμος περί επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, ο οποίος απαιτεί από γιατρούς να πραγματοποιούν αμβλώσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπερτερεί του πολιτειακού νόμου.
"Η μήνυση επιδιώκει να καταστήσει άκυρη την ποινικοποίηση των αμβλώσεων της πολιτείας να παρέχει αμβλώσεις σε γυναίκες που βρίσκονται σε έκτακτες περιστάσεις υγείας", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland σε συνέντευξη Τύπου.
"Το μήνυμα του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμερα είναι σαφές... εάν ένας ασθενής προσέλθει στα επείγοντα περιστατικά με ιατρική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία του, το νοσοκομείο πρέπει να παρέχει την απαραίτητη θεραπεία για να σταθεροποιήσει αυτόν τον ασθενή", πρόσθεσε.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει στη μήνυση ότι το Αϊντάχο "έχει ψηφίσει μια σχεδόν απόλυτη απαγόρευση των αμβλώσεων" που "θα καθιστά ποινικό αδίκημα για τους γιατρούς να συμμορφώνονται με την απαίτηση να παρέχουν σταθεροποιητική θεραπεία".


www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης