Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1% στα 1.789,70 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1% στα 1.789,70 δολάρια η ουγγιά
Πτωτικές τάσεις κυριάρχησαν στα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός, στο πλαίσιο της γεωπολιτικής έντασης που προέκυψε στην ανατολική Ασία λόγω της επίσκεψης της πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi στην Ταϊβάν η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Κίνας.
Η πρόσφατη υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων είχε παράσχει στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, ωστόσο έπειτα από μια σειρά δηλώσεων αξιωματούχων της Fed σήμερα τα αμερικανικά ομόλογα πήραν εκ νέου την ανιούσα, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής προανήγγειλαν ότι δεν θα περιοριστεί ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων.
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, J. Powell την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι μια πιο ήπια στάση από εδώ και πέρα ίσως να είναι πιο κατάλληλη για τον κύκλο σύσφιξης που έχει ξεκινήσει η Fed.
Ωστόσο σήμερα, η επικεφαλής της Cleveland Fed Loretta Mester δήλωσε ότι η Fed έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει με τις αυξήσεις των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός δεν έχει καν κορυφωθεί.
Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, ο επικεφαλής της Chicago Fed Charles Evans είχε αναφέρει ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσεις παραμένει στο τραπέζι για τον Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι τα μεγαλύτερα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό που δεν δίνει σταθερή επιστροφή της επένδυσης.
Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο έδειξε να βρίσκει στήριξη από την γεωπολιτική ένταση στην ανατολική Ασία που υπογράμμισε το χαρακτήρα του ως ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου.
Όπως σημειώνει και ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, «η αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου δεν θα υποστηρίξει την όρεξη για ανάληψη κινδύνου στο προσεχές διάστημα».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε στα 1.789,70 δολάρια η ουγγιά, με οριακή άνοδο 0,1%.
Κατά τα άλλα, πτωτικές ήταν οι τάσεις στα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στα 20,14 δολ. η ουγγιά με απώλειες 0,3%.
Το παλλάδιο πραγματοποίησε βουτιά 5% κλείνοντας στα 2.090 δολ. η ουγγιά, ο χαλκός έχασε 0,7% κινούμενος στα 3,518 δολ. η λίβρα, ενώ η πλατίνα διασώθηκε με μικρά κέρδη 0,4% στα 905 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης