Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Οδηγούν γι' αυτήν 5 εκατομμύρια άνθρωποι που επιδιώκουν να καλύψουν το αυξημένο κόστος ζωής

Uber: Οδηγούν γι' αυτήν 5 εκατομμύρια άνθρωποι που επιδιώκουν να καλύψουν το αυξημένο κόστος ζωής
Η μετοχή της Uber ενισχύθηκε κατά 18,11% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

Ο αριθμός των ανθρώπων που οδηγούν για την Uber έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση του κόστους ζωής ωθεί τους ανθρώπους να βρουν νέους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα.
Σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι τώρα παραλαμβάνουν επιβάτες ή κάνουν παραδόσεις τροφίμων για την εταιρεία, 31% περισσότεροι από ότι πέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Uber Dara Khosrowshahi.
Η Uber έμεινε με μειωμένο αριθμό οδηγών κατά την πανδημία, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για τους πελάτες.
Η αύξηση των τιμών της βενζίνης καθιστά επίσης πιο δύσκολο για όσους είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν για την Uber να βγάλουν λεφτά από την πλατφόρμα.
Αλλά ο κ. Khosrowshahi είπε ότι το ενδιαφέρον των ανθρώπων να οδηγήσουν για την εταιρεία αυξάνεται, παρά τα συγκεκριμένα κόστη.
«Αυτό είναι αλήθεια: περισσότεροι άνθρωποι έχουν εισόδημα σήμερα από την Uber από ό,τι πριν από την πανδημία», δήλωσε κατά ση συνάντηση με επενδυτές.
«Στο πλαίσιο των αυξημένων τιμών του φυσικού αερίου παγκοσμίως, αυτή είναι μια ηχηρή επιδοκιμασία της αξίας που συνεχίζουν να βλέπουν οι οδηγοί στην Uber».
Ως γνωστόν η Uber έχει παλαιότερα δεχτεί κριτική για τη μεταχείριση των οδηγών της.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πέρυσι ότι η εταιρεία πρέπει να τους υπολογίζει ως εργαζόμενους.
Ωστόσο, σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων βασικών αγορών όπως οι ΗΠΑ, η Uber λογίζει τους οδηγούς ως αυτοαπασχολούμενους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν δικαιούνται παροχές όπως βασικό μισθό και επίδομα αδείας.

Σε τι αλλαγές αλλαγές προχώρησε η εταιρεία προκειμένου να προσελκύσει οδηγούς

Η Uber είπε ότι οι οδηγοί εκτιμούν την ευελιξία που τους επιτρέπει να επιλέγουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επίσης ανταποκριθεί σε ανησυχίες των οδηγών της, για παράδειγμα, με την εισαγωγή ενός επίναυλου καυσίμου που πληρώνουν οι πελάτες για να αντισταθμίσουν τα κόστη του οδηγού.
Πρόσφατα προχώρησε και σε άλλες αλλαγές, παρέχοντας στους οδηγούς ττη δυνατότητα να βλέπουν πόσα θα κερδίσουν πριν συμφωνήσουν να κάνουν μια βόλτα, με στόχο να κάνουν την πλατφόρμα τους πιο ελκυστική για τους οδηγούς.
«Αντί να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε οικονομικά κίνητρα, στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία των οδηγών», είπε ο κ. Khosrowshahi.

Τα νούμερα

Η Uber ανακοίνωσε ότι έγιναν 1,87 δισεκατομμύρια διαδρομές στην πλατφόρμα της την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου - κατά μέσο όρο περίπου 21 εκατομμύρια ημερησίως - αυξημένες κατά 24% από πέρυσι και 12% σε σχέση με το 2019.
Η αύξηση της ζήτησης αύξησε τα ακαθάριστα έσοδα κατά 33% στα 29,1 δισ. δολάρια.
Οι θετικές ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και μερικά από αυτά οφείλονταν σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιπροσωπεύει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρά τα κέρδη, η εταιρεία είχε ζημίες 2,6 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της μείωσης της αξίας των μετοχών της σε εταιρείες του εξωτερικού όπως η Zomato, η Grab και η Aurora.
Η μετοχή της Uber ενισχύθηκε κατά 18,11% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης