Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ -Τα ψέματα για την οικονομία θα κάνουν το επερχόμενο κραχ χειρότερο

ΗΠΑ -Τα ψέματα για την οικονομία θα κάνουν το επερχόμενο κραχ χειρότερο
«Μέχρι τώρα, το αξιολύπητο ψεύδος της κυβέρνησης για μια αφήγηση για την οικονομία έχει αποκαλυφθεί, γελοιοποιηθεί, αποσυναρμολογηθεί από οποιονδήποτε έχει ίχνος κοινής λογικής».
Σχετικά Άρθρα
Πραγματικά δεν ξέρω πώς να περιγράψω την ανησυχητική τάση των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης Biden, μαζί με την υπουργό Οικονομικών Yellen, που απλώς έλεγε ψέματα στον αμερικανικό λαό για την οικονομία.
Πολιτικές απόψεις διαφορετικών ταχυτήτων κορυφώθηκαν σε ντροπιαστικές προσπάθειες επαναπροσδιορισμού της λέξης «ύφεση»: μια μάταιη προσπάθεια να ρίξει στάχτη σε ένα αμερικανικό κοινό που υποψιάζεται ολοένα και περισσότερο την ικανότητα τόσο του Biden όσο και της Yellen να επιβλέπουν τη χώρα και την οικονομία, αντίστοιχα.
1_140.jpg
Μέχρι τώρα, το αξιολύπητο ψεύδος της κυβέρνησης για μια αφήγηση για την οικονομία έχει αποκαλυφθεί, γελοιοποιηθεί, αποσυναρμολογηθεί από οποιονδήποτε έχει ίχνος κοινής λογικής.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι πολύ πιο σημαντικό για το οποίο οι άνθρωποι δεν μιλούν: η κυβέρνηση που λέει ψέματα για την υγεία της οικονομίας θα μπορούσε να επιδεινώσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση που έχουμε στο εγγύς μέλλον.
2_211.jpg
Με απλά λόγια, όσο περισσότερο λέτε στους ανθρώπους ότι «όλα είναι καλά», ενώ δεν είναι, τόσο πιο έκπληκτοι και σοκαρισμένοι θα εκπλαγούν όταν οι αγορές αρχίσουν να πανικοβάλλονται.
Δεν νομίζω ότι ένα κραχ της αγοράς είναι ένα εξωφρενικό σενάριο που δεν έχει καμία πιθανότητα να συμβεί.

Το πρώτο σοκ θα έρθει με τη μορφή των αυξήσεων επιτοκίων που έχουν ήδη συμβεί

Η Fed αύξησε τα επιτόκια τόσο γρήγορα που η οικονομία - με το ποσό ρεκόρ του ανεξόφλητου χρέους της - δεν έχει ακόμη καλυφθεί.
Κατά το επόμενο τρίμηνο, θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων κατά 2% στην οικονομία, καθώς το ποσοστό προσωπικής αποταμίευσης έχει καταρρεύσει στο 5,1%, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2008.
Αυτή η καθυστερημένη αντίδραση είναι, που θα προκαλέσει την επανάληψη του ξεπουλήματος της αγοράς του Δεκεμβρίου 2018.
Για σύγκριση, η Fed σημείωσε άνοδο σχεδόν με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι το 2018.
Οι αυξήσεις που οδήγησαν μέχρι το 2018 χρειάστηκαν σχεδόν 3 χρόνια για να φτάσουν το 2,25-2,5%.

3_37.png

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης