Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το ουκρανικό Τάγμα Azov

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το ουκρανικό Τάγμα Azov
Πολλά μέλη του Τάγματος Azov αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη και αναμένεται η παραπομπή τους σε δίκη
Σχετικά Άρθρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα τρομοκρατική οργάνωση το ουκρανικό Τάγμα Azov, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Το Τάγμα Azov, με ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές ρίζες, είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς που μάχονται κατά των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει πολλές φορές επικαλεστεί το Τάγμα Azov για να στηρίξει τον ισχυρισμό της ότι η Ουκρανία ελέγχεται από «φασίστες».
Κατά την επίσημη ρωσική θέση, οι μαχητές του Τάγματος είναι συγκρίσιμοι με τους ναζιστές στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η ήττα των οποίων από την Σοβιετική Ένωση παραμένει κεντρικό χαρακτηριστικό της ρωσικής εθνικής ταυτότητας.
Με τη βάση τους αρχικά στην Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, πολλά μέλη του Τάγματος αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις όταν έπεσε η πόλη σε ρωσικά χέρια τον Μάιο έπειτα από σχεδόν τρίμηνη πολιορκία.
Αξιωματούχοι της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donnetsk, της υποστηριζόμενης από την Ρωσία οντότητας που διεκδικεί την Μαριούπολη ως τμήμα των εδαφών της, ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι οι αιχμάλωτοι μαχητές του Azov θα αντιμετωπίσουν την ποινή του θανάτου με βάση τους ισχύοντες νόμους της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης