Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Φαβορί για την πρωθυπουργία η Truss, μειώνει τη διαφορά ο Sunak

Μ. Βρετανία: Φαβορί για την πρωθυπουργία η Truss, μειώνει τη διαφορά ο Sunak
Προς ντέρμπι η εκλογή του νέου προέδρου των Συντηρητικών
Σχετικά Άρθρα

Αν και η Liz Truss παραμένει το φαβορί για την προεδρία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας, ο Rishi Sunak φέρεται να μειώνει σημαντικά τη διαφορά, κάτι που προμηνύει πως τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί ένα πραγματικό εκλογικό ντέρμπι στο εσωτερικό των Τόρις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Techne σε 807 μέλη του κόμματος, τα οποία είναι και αυτά που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα, η Truss λαμβάνει το 48% των ψήφων έναντι 43% του Sunak.
Πρόκειται για μια σημαντική μείωση της διαφοράς, αν ληφθεί υπόψη προηγούμενη δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος που έγινε από την YouGov στις 20-21 Ιουλίου, βάσει της οποίας η Truss είχε προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του πολιτικού της αντιπάλου.
Βάσει της δημοσκόπησης πάνω από το 60% των μελών του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν ότι η Truss είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Sunak, ενώ στηρίζουν επίσης τα σχέδιά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Sunak θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.
Sunak και Truss πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος.
Υπενθυμίζεται πως ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης