Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία 100 σοβιετικά άρματα ΒΜΡ 1 και θα παραλάβει τα γερμανικά Marder

Handelsblatt: Η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία 100 σοβιετικά άρματα ΒΜΡ 1 και θα παραλάβει τα γερμανικά Marder
Η Γερμανία βρίσκεται σε αντίστοιχες διαπραγματεύσμε τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Πολωνία
Στον απόηχο των όσων ειπώθηκαν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας υπ. Εξωτερικών Annalena Baerbock σε Αθήνα, Κων/πολη και Άγκυρα ένα ζήτημα που ενδεχομένως να έπεσε σε «δεύτερη μοίρα», δεδομένου του ενδιαφέροντος για το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, είναι αυτό της λεγόμενης «κυκλικής ανταλλαγής οπλικών συστημάτων» (Ringtauch), την οποία είχε εξαγγείλει προ μηνών ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και η οποία προσέκρουε σε εμπόδια και καθυστερήσεις.
Ωστόσο όπως προκύπτει από το ταξίδι της Annalena Baerbock, καταγράφεται κινητικότητα στο θέμα αυτό, με τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία και από τη Γερμανία στην Ελλάδα να βρίσκονται «προ των πυλών».
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία 100 σοβιετικά άρματα μάχης τύπου ΒΜΡ 1, εφόσον προηγουμένως παραλάβει τα γερμανικά - δυτικά δηλαδή - τεθωρακισμένα τύπου Marder.
Η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επισκέψεις-επιθεωρήσεις των εν λόγω εξοπλιστικών συστημάτων σε Ελλάδα και Γερμανία αντίστοιχα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».
Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Γερμανία βρίσκεται σε αντίστοιχες διαπραγματεύσμε τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Πολωνία.

«Σεβασμός στην Annalena Baerbock»

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία για τα μηνύματα Baerbock σε Ελλάδα και Τουρκία.
Την αμέριστη στήριξή προς την Baerbock και ουσιαστική την απομάκρυνση από την πολιτική κατευνασμού έως ανοχής απέναντι στην Τουρκία ο επικεφαλής της κρίσιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, Μίχαελ Ροτ.
«Η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών κράτησε δημόσια κριτική στάση απέναντι στην Τουρκία.
Σεβασμός! Αν η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τις δεσμεύσεις της ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης αυτό θα έχει συνέπειες.
Στεκόμαστε στο πλευρό του εταίρου μας στην ΕΕ, την Ελλάδα. Άλλωστε ποιου άλλου;» αναφέρει εμφατικά ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης