Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (Atlanta): Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο, στο +1,3% από +2,1%

tags :
Fed (Atlanta): Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο, στο +1,3% από +2,1%
Σημείωση: Τις τελευταίες 4 φορές που η διαφορά μεταξύ Νέων Παραγγελιών και Αποθεμάτων στον Κατασκευαστικό Δείκτη ISM ήταν τόσο αρνητική, οι ΗΠΑ ήταν ήδη σε ύφεση…

Έπειτα από δύο τρίμηνα διαδοχικής υφεσιακής δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των οποίων το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε, το μοντέλο GDPNOW της Fed της Atlanta «απεφάνθη» για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο του 2022, τοποθετώντας τη στο +1,3% (1 Αυγούστου) έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη +2,1% (29 Ιουλίου).

Στην αλλαγή «στάσης» συνέβαλε το γεγονός πως η μεταποιητική δραστηριότητα ο PMI του Institute for Supply Management, ένας βασικός δείκτης για την μεταποιητική δραστηριότητα, ανήλθε στο 52,8 τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη για τον κλάδο, ωστόσο κινείται πτωτικά ανερχόμενος σε χαμηλότερα επίπεδα από το 53 τον Ιούνιο, όπως και κάτω από όταν ξεκίνησε το έτος σε περίπου 58.
Επίσης, οι μετρήσεις για την αύξηση των πραγματικών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης γ’ τριμήνου και την αύξηση των πραγματικών ακαθάριστων ιδιωτικών εγχώριων επενδύσεων μειώθηκαν από 2,5% και -1,4%, αντίστοιχα, σε 1,5% και -2,1%, αντίστοιχα.

Συνελόντι ειπείν, βρισκόμαστε στο ένα τρίτο της διαδρομής για την 3η αρνητική τριμηνιαία «εκτύπωση» του ΑΕΠ…
Τέλος, σε περίπτωση που χρειαζόσασταν κάτι πειστικό, τα δεδομένα του ISM είχαν ένα ενδιαφέρον υποσυστατικό που αξίζει να τύχει προσοχής.
Τις τελευταίες 4 φορές που η διαφορά μεταξύ Νέων Παραγγελιών και Αποθεμάτων στον Κατασκευαστικό Δείκτη ISM ήταν τόσο αρνητική, οι ΗΠΑ ήταν ήδη σε ύφεση.
Οι υφέσεις του 2001, 1990-91 και 1981-82 δεν είχαν ποτέ τόσο χαμηλές προβολές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης