Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες, την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες, την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας
Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία χαμηλότερων πωλήσεων, καθώς και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.
Σχετικά Άρθρα
Την περίοδο αυτή που τα «σκληρά» οικονομικά δεδομένα του πληθωρισμού δεν είναι έκπληξη, το γεγονός ότι ο παραγωγικός PMI της S&P Global υποχώρησε περαιτέρω μέσα στο μήνα, στο 52,2 τον Ιούλιο, από 52,7 τον Ιούνιο.
Το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2020.
Από την άλλη πλευρά, η ISM Manufacturing ξεπέρασε τις προσδοκίες, πέφτοντας από το 53,0 στο 52,8 (το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2020), αλλά και αυτό ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο 52,0.
1_139.jpg
Το κόστος στον πελάτη

Σύμφωνα με την S&P Global, οι εταιρείες συνέχισαν να μεταφέρουν υψηλότερα κόστη στους πελάτες, καθώς οι χρεώσεις παραγωγής αυξάνονταν με ιστορικά ρυθμό.
Η μείωση νέων παραγγελιών συνοδεύτηκε από αποδυνάμωση της αύξησης των μισθών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ISM, οι πρόσφατες μειώθηκαν κατακόρυφα από 78,5 σε 60,0.
Η μεγαλύτερη πτώση MoM από τον Ιούνιο του 2010.
2_32.png
3_175.jpg
Ο «εφιάλτης» του Ιουλίου

Ο Chris Williamson, Chief Business Economist της S&P Global Market Intelligence, δήλωσε:
«Με εξαίρεση τις περιόδους καραντίνας, ο Ιούλιος είδε Αμερικανούς κατασκευαστές να αναφέρουν τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες από το 2009.
Η ανάπτυξη της άνοιξης γρήγορα αντιστράφηκε, με τις νέες παραγγελίες για εργοστασιακά προϊόντα να μειώνονται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, οδηγώντας σε πτώση της παραγωγής και απότομη μείωση της απασχόλησης.

Ακριβό το κόστος ζωής

«Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία χαμηλότερων πωλήσεων, καθώς και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.
«Οι εταιρείες ακολουθούν επίσης μια ολοένα και πιο προσεκτική προσέγγιση στις αγορές και στα αποθέματα, εν μέσω της πιο ζοφερής προοπτικής, και ομοίως φαίνεται να περιορίζουν τις επενδύσεις τους, με τις νέες παραγγελίες να μειώνονται ιδιαίτερα απότομα για επιχειρηματικό εξοπλισμό και μηχανήματα τον Ιούλιο.

Η «περίεργη» πτυχή της έρευνας

«Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παραμένουν μια σημαντική ανησυχία, αλλά έχουν αμβλυνθεί, μειώνοντας την πίεση από τις τιμές για μια ποικιλία εισροών.
Αυτό οδήγησε στη μικρότερη άνοδο της τιμής των αγαθών που φεύγουν από την πύλη του εργοστασίου, η οποία παρατηρήθηκε εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο».

Ποιες είναι οι προσδοκίες των εταιριών

Τέλος, οι προσδοκίες των εταιρειών σχετικά με τις προοπτικές για την παραγωγή, τους επόμενους 12 μήνες, παρέμειναν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020 εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και μια πιο ζοφερή παγκόσμια οικονομική προοπτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης