Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο επιθετική η Bank of England - Θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. την Πέμπτη 4/8

Πιο επιθετική η Bank of England - Θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. την Πέμπτη 4/8
Πιο επιθετική αύξηση επιτοκίων αναμένουν οι αναλυτές από την Τράπεζα της Αγγλίας
Σχετικά Άρθρα
Πιο επιθετική αύξηση επιτοκίων αναμένουν οι αναλυτές από την Τράπεζα της Αγγλίας την προσεχή Πέμπτη 4/8, εν μέσω έκρηξης του πληθωρισμού, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters.
Η Bank of England αναμένεται τώρα να αυξήσει τα επιτόκια  κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,75%.
Πάνω από το 70% των 65 ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της 27ης Ιουλίου-1ης Αυγούστου ανέμενε αύξηση κατά μισή μονάδα από την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής σε σύγκριση με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, στην οποία το 54% των ερωτηθέντων προέβλεψε μια πιο μέτρια άνοδο κατά 25 μονάδες βάσης.

Ξεκίνησε πρώτη αλλά... έμεινε πίσω

Η BoE δεν έχει αυξήσει ποτέ το τραπεζικό επιτόκιο κατά μισή μονάδα από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1997.
Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας ήταν η πρώτη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών που αύξησε τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, ωστόσο στη συνέχεια οι υπόλοιπες τράπεζες κάλυψαν τη διαφορά.
Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα και η Τράπεζα του Καναδά αύξησε τελευταία κατά 100 μονάδες βάσης.
Ο διοικητής της BoE Andrew Bailey δήλωσε πρόσφατα ότι η αύξηση 50 μονάδων βάσης βρίσκεται στο τραπέζι για αυτήν τη συνάντηση και οι αγορές τιμολογούν με σχεδόν 90% την πιθανότητα για μια τέτοια κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης