Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX +0,4%, τα futures της Wall -0,3%

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX +0,4%, τα futures της Wall -0,3%
Με συγκρατημένη άνοδο υποδέχονται τον Αύγουστο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Με συγκρατημένη άνοδο υποδέχονται τον Αύγουστο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη της Παρασκευής.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 13.528 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4% στις 7.453 μονάδες.
Στις 6.460 μονάδες με άνοδο 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,4% στις 22,501 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,7% στις 8.210 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,2%.
Η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει πάνω από τα 200 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 201 ευρώ με άνοδο 5%.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 1% στα 97,55 δολ. το βαρέλι και το brent στα 103,5 δολ. το βαρέλι με απώλειες 0,4%.
Η προσοχή αυτή την εβδομάδα θα στραφεί στον OPEC+, ο οποίος πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη 3/8.

Macro και εταιρικά στο επίκεντρο

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 1,6% τον Ιούνιο του 2022 και ετήσια πτώση 8,8%.
Στο εταιρικό μέτωπο, τα κέρδη τριμήνου παραμένουν στο επίκεντρο, με την HSBC να ανακοινώνει πτώση 15% στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου, καθώς αυξήθηκαν οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες.
Ωστόσο, η πτώση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν και η τράπεζα δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει την πληρωμή τριμηνιαίων μερισμάτων το επόμενο έτος.
Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, σημείωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου εξαμήνου, αλλά υποβάθμισε τον στόχο περιθωρίου κέρδους για το 2023 λόγω υψηλότερου κόστους.

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιούλιο 2022 - Στις 49,8 μονάδες ο τελικός PMI

Συρρίκνωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο 2022 με τα εργοστάσια να αναγκάζονται να αποθηκεύουν τα προϊόντα που δεν πουλήθηκαν λόγω της ασθενούς ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ μπορεί να υποχωρήσει σε ύφεση.
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στις 49,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52,1 τον Ιούνιο, οριακά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 49,6 μονάδες. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2020 που ο δείκτης υποχώρησε κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε σε χαμηλό δύο και πλέον ετών, στις 46,3 μονάδες. Τον Ιούνιο, είχε διαμορφωθεί στις 49,3.
«Η μεταποίηση στην ευρωζώνη βυθίζεται σε μια ολοένα και πιο απότομη πτωτική πορεία, εντείνοντας τους κινδύνους ύφεσης στην περιοχή.
 Οι νέες παραγγελίες ήδη μειώνονται με ρυθμό που, εξαιρουμένων των μηνών του lockdown της πανδημίας, είναι ο πιο απότομος από την κρίση χρέους του 2012, με τα χειρότερα πιθανόν να έπονται», σχολίασε ο Chris Williamson επικεφαλής οικονομολόγος στην S&P Global.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 42,6 μονάδες από τις 45,2, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 όταν η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να καταλαμβάνει τον κόσμο, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για ανάκαμψη σύντομα.
Η S&P Global ανακοίνωσε ότι η παραγωγή μειωνόταν σε όλες τις χώρες στις οποίες διενεργείται η σχετική έρευνα, εκτός της Ολλανδίας, και ότι ο ρυθμός μείωσης ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικός στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία – τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του ευρωπαϊκού μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης