Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην εντατική ο Ρώσος πολιτικός Anatoly Chubais, πάσχει από το σύνδρομο Guillain – Barre που συνδέεται με τα εμβόλια Covid

Στην εντατική ο Ρώσος πολιτικός Anatoly Chubais, πάσχει από το σύνδρομο  Guillain – Barre που συνδέεται με τα εμβόλια Covid
Το σύνδρομο Guillain-Barre είναι μια σπάνια, σοβαρή νευρολογική διαταραχή

Ο Anatoly Chubais, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Rusnano και πρώην απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη ζωής σε ευρωπαϊκή κλινική, δήλωσε η Ρωσίδα παρουσιάστρια Ksenia Sobchak, επικαλούμενη τη σύζυγό του, Avdotya Smirnova.
«Ο Chubais βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Μόλις μίλησα με την Avdotya.
Η κατάστασή του είναι ασταθής. Ένιωσε άρρωστος ξαφνικά, με αδυναμία στα χέρια και τα πόδια» έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
Τον μετέφεραν σε μια ευρωπαϊκή κλινική με σύνδρομο Guillian-Barre. Είναι σε σοβαρή κατάσταση , ανέφερε η Sobchak, σύμφωνα με το Tass.

Συνδέεται με τα εμβόλια Covid

Το σύνδρομο Guillain-Barre είναι μια σπάνια, σοβαρή νευρολογική διαταραχή. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει το περιφερικό νευρικό σύστημα.
Μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία, απώλεια αντανακλαστικών και μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα σε μέρη του σώματος. Μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, η οποία είναι συνήθως προσωρινή.
Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barre είναι άγνωστη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις προηγείται λοίμωξη από βακτήρια ή ιούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ορισμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αυξάνουν τους κινδύνους αυτού του συνδρόμου.
Ο Chubais απολύθηκε από τη θέση του ρωσικού προεδρικού απεσταλμένου για τις σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς προς το συμφέρον της βιώσιμης ανάπτυξης τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στον Chubais, έφυγε από τη Ρωσία με ιδιωτικό αεροπλάνο στα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης