Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί οι παγκόσμιες ελίτ τρομάζουν με την επιστροφή Trump στο Λευκό Οίκο – Το σχέδιο εναντίον του

ΗΠΑ: Γιατί οι παγκόσμιες ελίτ τρομάζουν με την επιστροφή Trump στο Λευκό Οίκο – Το σχέδιο εναντίον του

Οι πολιτικές και το κομματικό ακροατήριο του Trump φοβίζουν το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον 

Σχετικά Άρθρα

Οι άνθρωποι που πραγματικά διοικούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – και όχι μόνο – καθώς προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουν, στον Donald Trump να είναι ξανά πρόεδρος.
Μάλιστα, το κατέστησαν σαφές ήδη το 2020, σε μια σειρά από δημόσιες δηλώσεις, επισημαίνει ο Michael Anton, πρώην μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Trump ,και λέκτορας πολιτικής επιστήμης στο Hillsdale College στην Ουάσιγκτον, σε άρθρο του τα κυριότερα σημεία του οποίου παρουσιάζουμε...
Αν το καθεστώς το ένιωθε έντονη δυσφορία τότε τότε, φανταστείτε πώς νιώθουν τώρα, σημειώνει.  
Η Liz Cheney, δήλωσε ότι ο 45ος πρόεδρος είναι κυριολεκτικά η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Αμερική σήμερα - μεγαλύτερη από την Κίνα, από την οικονομία μας που καταρρέει, από την κοινωνία των πολιτών που ξετυλίγεται.

Πολιτικές συγκρούσεις 

Αυτό είναι ρητορική, φυσικά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για ρητορική, οι λέξεις ωστόσο προμηνύουν αναταράξεις. «Αυτός που λέει το Α πρέπει να λέει και το Β».
Και έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Trump να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2025.
Γιατί;
Λένε για τα γεγονότα της 6 Ιανουαρίου.
Όμως η αποφασιστικότητά τους ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.
Και τι είναι τόσο τρομερό με τον Trump;
Τα λάθη του δικαιολογούν πραγματικά το διχασμό της χώρας - έναν οιονεί εμφύλιο - αποκλείοντας το ήμισυ των πολιτικών από την πολιτική διαδικασία;
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump, η οικονομία ήταν ισχυρή, οι αγορές ανέβηκαν, ο πληθωρισμός ήταν υπό έλεγχο, οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν χαμηλές, οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων μειώθηκαν, το έγκλημα ήταν χαμηλότερο, οι εμπορικές συμφωνίες επαναδιαπραγματεύθηκαν, το ISIS ηττήθηκε, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανέβαιναν, και η Κίνα οπισθοχώρησε (λίγο...).
Αρνηθείτε όλα αυτά αν θέλετε.
Το θέμα εδώ είναι ότι περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί το πιστεύουν, έντονα, και είναι σαστισμένοι και εξοργισμένοι από το μίσος των ελίτ για τον άνθρωπο που πιστεύουν ότι το παρέδωσε.
Donald Trump 'grabbed Secret Service agent by throat' on day of Capitol  riots, former aide Cassidy Hutchinson testifies
Η πολιτική ατζέντα…

Η βασική ατζέντα του Trump -προστασία των συνόρων, εμπορικό ισοζύγιο, περιορισμός της δράσης στο εξωτερικό- ήταν αρκετά μετριοπαθής, τόσο εγγενώς όσο και σε σύγκριση με το προηγούμενο Ρεπουμπλικανικό και Δημοκρατικό πρόεδρο.
Και αυτό είναι πριν καν φτάσουμε στο γεγονός ότι ο ίδιος παραμέλησε μεγάλο μέρος της δικής του ατζέντας υπέρ της ατζέντας του Reaganite,των Συντηρητικών κλπ:: Περικοπές εταιρικών φόρων, απορρύθμιση και βομβαρδισμός της Συρίας:
Αυτά είναι όλα πράγματα που δεν θέλει η εκλογική βάση του Trump, αλλά οι ολιγάρχες πιέζουν απελπισμένα – και σε αυτά έκανε κάποιες παραχωρήσεις ο Trump
Και ακόμα προσπαθούν να τον καταστρέψουν….

Γιατί τον μισούν τόσο;

Και πάλι γιατί;
Νομίζω ότι οφείλεται στο ότι, ενώ η βασική ατζέντα του Τραμπ δεν είναι αναμφισβήτητα εκτός του ιστορικού δικομματικού πολιτικού συστήματος, αλλά είναι πολύ έξω από τα βασικά συμφέροντα του παρόντος καθεστώτος και της ελίτι .
Ο πλούτος και η ισχύς των ηγεμόνων μας αυξάνονται με ανοιχτά σύνορα, εμπορικές συμφωνίες και ατελείωτο πόλεμο.
Ο Trump, τουλάχιστον κατ' αρχήν, και συχνά στην πράξη, απειλεί και στα τρία μέτωπα.

H παλιά Αμερική

Η παλιά Αμερική - αυτή στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι νοιάζονταν και δεν ήταν αποκλειστικά παροχείς της εξουσίας στα επιχειρηματικά trust, οι Δημοκρατικοί ήταν υπέρ των εργαζομένων και κατά του πολέμου και ο Bill Clinton και οι New York Times μπορούσαν να υποστηρίξουν την ασφάλεια των συνόρων - βρίσκεται στη διαδικασία να μετασχηματισθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, από μία εξουσία στην οποία όλοι οφείλουν να υπακούν.
Trump's Return? The Rest Of The World Should Start Preparing Now -  Worldcrunch
Η υστερία δεν αφορά τον ίδια τoν Trump….

Η υστερία κατά του Trump δεν αφορά σε τελική ανάλυση τον Trump.
Το καθεστώς δεν μπορεί να επιτρέψει στον Trump να είναι πρόεδρος όχι για το ποιος είναι ο ίδιος αλλά για το ποιοι είναι οι οπαδοί του.
Αυτή η τάξη των πολιτών, σύμφωνα με τη φράση του Angelo Codevilla- δεν πρέπει να επιτρέπεται να εκπροσωπείται από υποψηφίους που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τις επιλογές τους, κάτι που επίσης, και κυρίως, δεν πρέπει να επιτρέπεται.
Δεν έχουν κανένα νόμιμο κύρος να επηρεάσουν την έκβαση οποιασδήποτε πολιτικής διαδικασίας, εξαιτίας ποιοι είναι, αλλά κυρίως λόγω του τι θέλουν.
Millions of Angry, Armed Americans Stand Ready to Seize Power If Trump  Loses in 2024
Η φύση της εκλογικής του βάσης

Τα παράπονα για τη φύση του Trump είναι απλώς αντιρρήσεις όσον αφορά τη φύση της εκλογικής βάσης του.
Δεν βοηθάει στην κατανόηση της κατάστασης το γεγονός ότι όσοι βροντοφωνάζουν για τη Δημοκρατία είναι επίσης εμφανώς αποφασισμένοι να αρνηθούν μια πραγματική επιλογή στη μισή χώρα.
«Όπως και να ψηφίσετε, δεν θα πάρετε το Χ» - είτε ο Χ είναι υποψήφιος είτε πολιτική – αλλά είναι εγγυημένο ότι θα αυξήσει τη δυσαρέσκεια με το παρόν καθεστώς.
Επί της ουσίας: Πώς υποτίθεται ότι θα περάσουμε τα επόμενα δυόμισι χρόνια;
Το καθεστώς θα προτιμούσε να ακολουθήσει το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης.
Η ιδανική κατάσταση, τουλάχιστον για εκείνους με λιγότερο τιμωρητικό πνεύμα που θα ήταν ικανοποιημένοι βλέποντας τον Trump να φεύγει αλλά όχι απαραίτητα στη φυλακή, θα ήταν να εξαφανισθεί από την πολιτική
Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό;
Δεν φαίνεται, τουλάχιστον, προετοιμασμένος για μια χαριτωμένη έξοδο στην οποία δίνει τη σκυτάλη στον Ron DeSantis (ή σε οποιονδήποτε άλλον).
Ακόμα κι αν το έκανε, πόσοι στη βάση του θα ήταν επποισμένοι ότι η.. επιδιόρθωση ήταν κατά κάποιο τρόπο εκβιαστική;
«Απείλησαν τα παιδιά του» κ.λπ.
Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν οδηγεί σε απογοήτευση αλλά σε οργή… 
The United States Could Be in the Early Days of a Domestic Insurgency -  Center for American Progress
 Τα σχέδια - Απο το το Α έως το ΣΤ

Ποια είναι τα σχέδια για την αποτροπή της επανόδου του στο Λευκό Οίκο.
Το Σχέδιο Α είναι να χρησιμοποιηθεί η νομική διαδικασία για να επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου για να καταστεί αδύνατο στον Trump να θέσει ξανά υποψηφιότητα ή να του απαγορευθεί να κερδίσει ξανά.
Αλλά αυτό δεν λειτουργεί. τουλάχιστον, όχι αρκετά καλά.
Μπορεί να ταλαιπώρησαν λίγο τον Trump στις δημοσκοπήσεις, αλλά όχι αρκετά για να τον αποτρέψουν από θέσει υποψηφιότητα στις πρoκριματικές.
Το πιο πιθανό είναι, ακόμη κι αν προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά, ο Trump θα έχει πολύ χρόνο για να ανακτήσει τους αριθμούς του ακροατηρίου του.
Και η ελίτ σίγουρα θα τον βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα με το να τον μφανίζει όλο και πιο ριζοσπαστικό, μισητό και ανίκανο.
Έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι δεν υπάρχει μέτρο σε αυτούς.
Trump supporters, detractors gather in Sacramento for president's wildfire  briefing
Το Σχέδιο Β είναι η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου να θέσει τις βάσεις για μια κατηγορία εναντίον του Τrump
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη διαρρέει ότι η κατηγορία μπορεί να είναι «εξύφανση συνωμοσίας».
Πιστεύω ότι μια τέτοια κατηγορία θα ήταν γελοία.
Η κατηγορία για την εξύφανση συνωμοσίας κατά του πολιτεύματος, κάτι που σπάνια συνέβαινε πριν από τις 6 Ιανουαρίου, αφορά συνήθως για άτομα όπως ο Omar «τυφλός σεΐχης» Abdel Rahman, ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993.
Και είναι πρόκειται να το επιχειρήσει εναντίον ενός πρώην προέδρου, για τηλεφωνήματα και μηνύματα διφορούμενα που συνδέονται με μια διαμαρτυρία στην οποία πολλοί συμμετείχαν και υποδαύλιζε η αστυνομία του Καπιτωλίου, σημειώθηκαν ελάχιστες υλικές ζημιές, οι μόνοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν άοπλοι διαδηλωτές με ευθύνη και από τις ομοσπονδιακές αρχές.
Είναι ίσως, για πολλούς, ένα τρομακτικό γεγονός - αλλά παρόλα αυτά ένα γεγονός ότι κάπου από το ένα τρίτο έως το μισό της χώρας θα το βρει αυτό εντελώς παράνομο και θα εξοργιστεί με αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, μια καταδίκη θα εξασφάλιζε μια ψηφοφορία στη Γερουσία σύμφωνα με το Άρθρο Ι, Ενότητα 3, καθιστώντας τον Trump συνταγματικά μη επιλέξιμο για υποψηφιότητα (τουλάχιστον οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι θα υπέγραφαν).
Τι γίνεται όμως αν, με κάποιο τρόπο, ο Trump αθωωθεί ή υπόθεσή καταρεύσει;
Τότε νομίζω ότι θα δείτε την ίδια αγανακτισμένη αντίδραση, αλλά από την άλλη πλευρά.
Ξαφνικά θα είναι η Blue America (Οι δημοκρατικοί) που θα κηρύξει παράνομα όλους τους θεσμούς μας, και ειδικά τα δικαστήρια.

Το Σχέδιο Γ, εάν τίποτα από αυτά δεν λειτουργήσει, είναι να κηρυχθεί ο Trump μη επιλέξιμος σύμφωνα με τη ρήτρα περί εξέγερσης της 14ης Τροποποίησης.
Αυτό είναι πιο επικίνδυνο από το Σχέδιο Β.
Εάν δεν μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ της Γερουσίας (και, ελλείψει καταδίκης, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν), θα κατέληγε σε μια απλή δικαστική γνώμη.
Εάν πιστεύετε ότι η βάση του Trump θα ουρλιάjει για μια καταδίκη σε δικαστήριο, περιμένετε μέχρι να δείτε την αντίδρασή τους σε κάποιον δικαστή εφετών που διορίστηκε από τους Δημοκρατικούς που είπε ότι ο Trump δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
Ακόμα κι αν το καθεστώς έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο να επικυρώσει thn ap;ofash το 9-0 (και δεν θα το κάνει), η βάση του Tump δεν θα το δεχτεί.
Michigan Republicans roiled as Trump injects grievances into midterms - The  Washington Post
Το σχέδιο Δ —απλώς νικήστε τον στην κάλπη— είναι επίσης επικίνδυνο.
Η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Ο Biden είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής.
H Harris είναι θεαματικά αντιδημοφιλής, επίσης. 
Το να απαλλαγείτε από ένα από αυτούς θα είναι δύσκολο.
Να απαλλαγείτε και από τα δύο; Ο πρώτος μαύρος, Νοτιοασιάτης και γυναίκα αντιπρόεδρος;
Πιστεύει κανείς ότι η δημοκρατική βάση του 2024 με εμμονή με τη φυλή και το φύλο θα το ανεχθεί;

Το σχέδιο Ε είναι η εξαπάτηση.
Φεν μιλάω για μηχανές ψηφοφορίας τύπου ….Dominion.
Εννοώ το είδος της «εξαπάτησης» για το οποίο το καθεστώς καυχιέται ως «εκλογική διαδικασία και ρυθμισή αυτής»: αλλάξτε τους κανόνες εκ των προτέρων με τρόπους που ευνοούν τους Δημοκρατικούς και βλάπτουν τους Ρεπουμπλικάνους, ειδικά σε πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι αμφισβητούμενο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το κάνουν αυτό.
Γιατί δεν θα το έκαναν;
Λειτούργησε την τελευταία φορά, και όσο πιο φανερή εξαπάτηση μπορούν να αποφύγουν, τόσο το καλύτερο.
Χρησιμοποιούν ήδη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση γύρουν τη ζυγαριά υπέρ των Δημοκρατικών. Το εκτελεστικό διάταγμα 14019 του Βiden, «Προώθηση της πρόσβασης στην ψηφοφορία», απαιτεί «κάθε ομοσπονδιακή υπηρεσία να υποβάλει ένα σχέδιο εγγραφής ψηφοφόρων και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.Απαιτούσε επίσης από τις υπηρεσίες να διαμορφώσουν στρατηγικές για να καλέσουν τρίτα μη κυβερνητικά μέρη να εγγράψουν τους ψηφοφόρους».
Americano / Will Donald Trump be back in the White House in 2025?
Πάντα υπάρχει η εκλογική απάτη.

Εάν πιστεύατε ότι ο Trump αποτελεί μια άνευ προηγουμένου απειλή για τη Dημοκρατία, θα είχατε πραγματικά αντίρρηση να πέσουν μερικά… κουτιά με επιπλέον ψηφοδέλτια από φορτηγά κοντά στα κεντρικά γραφεία καταμέτρησης ψήφων στο Λας Βέγκας, το Φοίνιξ, το Μιλγουόκι, το Ντιτρόιτ, τη Φιλαδέλφεια και την Ατλάντα;
Όταν παίζεται η επιβίωση της δημοκρατίας μας;..

To επιχείρημα

Κάθε αμφισβήτηση των εκλογών που κερδίζουν καταγγέλλεται ως παρανοϊκή, αντιπατριωτική, «ρατσιστική» και απειλή για την ακεραιότητα της διαδικασίας.
(Μην πειράζει που το κάνουν πάντα όταν κερδίζει ο… σωστός -  βλέπε, για παράδειγμα, το 2000, το 2004 και το 2016.)
Οι αμφισβητήσιμες πρακτικές, όπως οι απορρίψεις ψηφοδελτίων αργά το βράδυ που οδηγούν στις ερωτήσεις μας δεν εξηγούνται ποτέ, πόσο μάλλον ερευνώνται.

Να φανούν καθαρότερες.... 

Το καθεστώς για να πετύχει μια νίκη το 2024, και να γίνει αποδεκτή από τους αμφισβητίες του 2020, οι επόμενες εκλογές θα πρέπει τουλάχιστον να φανούν πολύ πιο καθαρές από τις προηγούμενες.
Το να το κάνετε να φαίνεται πιο καθαρό είναι δύσκολο να το κάνετε χωρίς να το κάνετε πραγματικά πιο καθαρό.
Το μειονέκτημα σε αυτό, όμως, είναι προφανές.

Πράγμα που οδηγει το Σχέδιο 6, το οποίο έχουν ήδη σκιαγραφήσει σε γενικές γραμμές.
Δεν ξέρω ακριβώς ποια νομική μορφή θα πάρει, αλλά έχουν ξεκαθαρίσει ότι «σε καμία περίπτωση» δεν μπορεί να επιτραπεί στον Trump να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του.

Μεταξύ των «συνθηκών» που καλύπτονται από τη λέξη «όχι» φαίνεται να αφορά την  πλειοψηφία του Κολλεγίου τω νΕκλεκτόρων ή μια ισοψηφία που ακολουθείται από ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων  υπέρ του Trump.
Τι γίνεται τότε; Λοιπόν, σύμφωνα με τα λόγια του «Transition Integrity Project», μιας  MKO συνδεδεμένων με το δίκτυο του Soros που το 2020 υλοποίησαν τη στρατηγική τους για την αποτροπή μιας δεύτερης θητείας Trump, το αποτέλεσμα θα γινόταν «ένας αγώνας δρόμου, όχι μια νομική μάχη».
Αλλά επιτρέψτε μου να μεταφράσω: Οι ταραχές του 2020, αλλά μεγαλύτερες ως προς τη τάξη μεγέθους, δεν πρέπει να αποκλεισθούν έως ότου οι άνθρωποι τους είναι ασφαλείς στον Λευκό Οίκο.
Φαίνεται ότι κατευθυνόμαστε προς ένα σημείο πρόσκρουσης, με το οπτικό πεδίο μπροστά μας τόσο καθαρό όσο ήταν εκείνη την ημέρα.
Και το καθεστώς δεν αλλάζει πορεία.
Και η φωτιά την επόμενη φορά θα κάνει την αντίδρασή τους στις 6 Ιανουαρίου να μοιάζει με αστεία
Δεν ξέρω ποια πιθανότητα είναι πιο τρομακτική: ότι δεν έχουν σκεφτεί τίποτα από όλα αυτά ή ότι έχουν...

Ο Michael Anton, πρώην υπάλληλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Trump, είναι λέκτορας πολιτικής επιστήμης στο Hillsdale College στην ΟυάσιγκτονΙ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης