Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Με 11,8% έτρεξε η οικονομία το β ‘ τρίμηνο 2022 στην καλύτερη επίδοση από το 2011

Σαουδική Αραβία: Με 11,8% έτρεξε η οικονομία το β ‘ τρίμηνο 2022 στην καλύτερη επίδοση από το 2011

Η ενεργειακή κρίση λόγω του Ουκρανικού ώθησε ανοδικά την οικονομία της χώρας

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας αναπτύχθηκε κατά 11,8% το β' τρίμηνο 2022, διατηρώντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2011, ενισχυμένη από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και την παραγωγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 31 Ιουλίου.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν εκτός πετρελαίου -- η κινητήρια δύναμη στην δημισουργία νέων θέσεων εργασίας -- κέρδισε 5,4% ενώ η πετρελαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε 23,1% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Γενική Στατιστική Αρχή την Κυριακή 31 Ιουλίου.
Η αύξηση των τιμών της ενέργειας μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που άλλαξε τα παγκόσμια πρότυπα στο εμπόριο, την παραγωγή και την κατανάλωση, συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση ρεκόρ του ΑΕΠ.
Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται περισσότερο από 40% υψηλότερα από ό,τι στην αρχή του έτους και αυξήθηκε περαιτέρω αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παραγωγή πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία έχει δει τα έσοδα να εκτινάσσονται χάρη στα «100 δολάρια το βαρέλι πετρέλαιο» και την αύξηση της παραγωγής.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 19% φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αλ-Τζανταάν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Το ποσοστό ανεργίας των πολιτών της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε επίσης στο χαμηλότερο από το 2008, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκε λόγω των υψηλότερων εσόδων από τον «μαύρο χρυσό».
沙特阿拉伯
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης