Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία αρνείται ότι επιτέθηκε στον ρωσικό στόλο στην Κριμαία - Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό

Η Ουκρανία αρνείται ότι επιτέθηκε στον ρωσικό στόλο στην Κριμαία - Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό
Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη το πρωί της Κυριακής 31/7
Σχετικά Άρθρα

Αρνήθηκε η Ουκρανία ότι επιτέθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα στην Κριμαία, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τη Μόσχα. Μάλιστα, η ουκρανική πλευρά χαρακτηρίζει τις ρωσικές κατηγορίες «εσκεμμένη πρόκληση».
Όπως ανέφερε ο Sergei Bratsuk, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό, σε βίντεο στο Telegram, οι ρωσικές κατηγορίες για «υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη» είναι «εσκεμμένη πρόκληση».
«Η απελευθέρωση της κατεχόμενης ουκρανικής Κριμαίας θα γίνει με άλλο τρόπο, πολύ πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Η επίθεση

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη το πρωί της Κυριακής 31/7, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, όπως δήλωσε ο Mikhail Razvozhayev, κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.
«Σήμερα το πρωί, Ουκρανοί εθνικιστές αποφάσισαν να μας καταστρέψουν την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου», που εορτάζεται στη Ρωσία, έγραψε ο Mikhail Razvozhayev στο Telegram.
Κατά τον ίδιο, drone προσέγγισε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του Στόλου και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων από το προσωπικό του αρχηγείου.

Ματαίωση εκδηλώσεων

Όλες οι εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου «ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε ο Mikhail Razvozhayev, ζητώντας από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «εάν είναι δυνατόν».
Σημειώνεται ότι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την εορτή αυτή σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει ο Ρώστος πρόεδρος V. Putin.
Πάντως, για πρώτη φορά οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης