Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Καθηλώνονται τα F-35 λόγω πιθανού προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα

Ισραήλ: Καθηλώνονται τα  F-35 λόγω πιθανού προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ μέσω Twitter ανέφερε ότι τα μαχητικά θα επιθεωρηθούν
Στο Ισραήλ ανεστάλη προσωρινά κάθε δραστηριότητα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά την ανησυχία στις ΗΠΑ για πιθανό πρόβλημα στο σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων των χειριστών τους.
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ μέσω Twitter ανέφερε ότι τα μαχητικά θα επιθεωρηθούν, διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθούν έξοδοι αυτών των μαχητικών στο μεσοδιάστημα, θα απαιτείται ειδική άδεια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις ΗΠΑ την Παρασκευή 29/7 για πιθανή αστοχία υλικού των θηκών των φυσιγγίων με τα εκρηκτικά του συστήματος εκτίναξης των καθισμάτων των πιλότων σε τρεις τύπους αεροσκαφών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του F-35, κάτι που προκάλεσε αναστολή ορισμένων επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το F-35 κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin, ενώ είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με την ονομασία «Αντίρ» («Δυνατό»).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης