Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωνία τέλος! Στον Ινδικό Ωκεανό κατέπεσε ο ανεξέλεγκτος κινεζικός πύραυλος

Αγωνία τέλος! Στον Ινδικό Ωκεανό κατέπεσε ο ανεξέλεγκτος κινεζικός πύραυλος
Επιβεβαίωσε η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ την επανείσοδο των συντριμμιών - Περιοχές στο Μεξικό και στις Φιλιππίνες είχαν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας
Σχετικά Άρθρα

Στον Ινδικό Ωκεανό κατέπεσε ο κινεζικός πύραυλος που βρισκόταν εκτός ελέγχου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.
Τα εξαρτήματα 23 τόνων του πυραύλου εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και ότι απέμεινε από την καύση, χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.

Σε συναγερμό

Οι κατοικημένες περιοχές που είχαν τεθεί σε κατάσταση alert ως πιθανές για την πτώση του πυραύλου ήταν το μεξικανικό θέρετρο του Κάμπ Σαν Λούκας και οι Φιλιππίνες, καθώς και περιοχές της Νότιας Αμερικής, ενώ το πιθανότερο σημείο που έδιναν οι ειδικοί, ήταν ο Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.
Ο κινεζικός πύραυλος Long March 5B-Y3, τα εξαρτήματα του οποίου είχαν τεθεί εκτός ελέγχου σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε εκτοξευθεί στις 24 Ιουλίου, για να παραδώσει τη μονάδα Wentian στον Διαστημικό Σταθμό Tiangong της Κίνας.
Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις
Τις τελευταίες ώρες πριν ο ενισχυτής πυραύλων πέσει από την τροχιά, μια κατοικημένη περιοχή του Μεξικού στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια, κοντά στο Κάμπο Σαν Λούκας, βρισκόταν στην πιθανή πορεία των συντριμμιών, σύμφωνα με εκτίμηση της Aerospace Corporation.
Επειδή το ενισχυτικό στάδιο έτρεχε γύρω από την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά, το ακριβές σημείο που θα έπεφτε από τον ουρανό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί.

Chinese rocket booster will hurtle back to Earth this weekend - World  Football Network
Την πορεία του κινεζικού πυραύλου, ο οποίος κινούνταν εκτός ελέγχου στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης παρακολουθούσαν οι επιστήμονες, υπολογίζοντας τα τελευταία δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους.

Τα συντρίμμια

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Αεροδιαστημικής εταιρείας πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο κινεζικός πύραυλος ήταν πολύ πιθανό να καταπέσει στη θάλασσα, και συγκεκριμένα στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, αφού περνούσε πάνω από τα νησιωτικα συμπλέγματα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Γουινέας, αλλά και το Μεξικό.
China's Wayward 23-ton Rocket Booster Will Plunge Back To Earth Today |  Viral Trunk
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης