Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικός στρατός: Σκοτώθηκαν πάνω από 100 Ρώσοι στρατιώτες σε μάχες στην Kherson

Ουκρανικός στρατός: Σκοτώθηκαν πάνω από 100 Ρώσοι στρατιώτες σε μάχες στην Kherson
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία προς τη Kherson πάνω από τον ποταμό Dnipro έχει διακοπεί

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε πολλούς Ρώσους στρατιώτες και κατέστρεψε δύο αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Kherson το επίκεντρο της αντεπίθεσης του Κιέβου στο νότο και βασικό κρίκο στις γραμμές ανεφοδιασμού της Μόσχας.
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία προς τη Kherson πάνω από τον ποταμό Dnipro έχει διακοπεί, ανέφερε το Σάββατο (30/7/2022) η νότια διοίκηση του στρατού, απομονώνοντας πιθανώς περαιτέρω τις ρωσικές δυνάμεις δυτικά του ποταμού από τις προμήθειες στην κατεχόμενη Κριμαία και στα ανατολικά.
Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά άρματα μάχης καταστράφηκαν σε μάχες την Παρασκευή (29/7) στην περιοχή Kherson, την πρώτη μεγάλη πόλη που κατέλαβαν οι Ρώσοι μετά την στρατιωτική τους επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσε η Δύση για να καταστρέψει τρεις γέφυρες στο Dnipro τις τελευταίες εβδομάδες, αποκόπτοντας την πόλη Kherson, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση Βρετανών αξιωματούχων η 49η Στρατιά της Ρωσίας που σταθμεύει στη δυτική όχθη του ποταμού έχει παραμείνει εξαιρετικά ευάλωτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης