Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,7%, στα 1.781,8 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,7%, στα 1.781,8 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός ολοκληρώνοντας μία θετική εβδομάδα, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον σ το πολύτιμο μέταλλο.
Ο δείκτης για τις τιμές προσωπικών δαπανών καταναλωτή που παρακολουθεί η Fed για τον πληθωρισμό σημείωσε νέο άλμα τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι το ράλι των τιμών έχει κορυφωθεί, με αποτέλεσμα το δολάριο να γυρίσει πτωτικά.
Η αντιστροφή της πορείας του δολαρίου, καθώς οι αγορές επεξεργάζονται τα δεδομένα, δίνει ξανά ώθηση στα μέταλλα, ανέφερε ο Daniel Pavilonis της RJO Futures.
Κάποια από αυτά μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή καταφύγια για την αγορά, αλλά γενικότερα, είναι απλώς μια ώθηση στα μέταλλα που είναι αρκετά φθηνά αυτή τη στιγμή, προσθέτει ο ίδιος.
Ο χρυσός έδειξε τις δύο τελευταίες μέρες να λαμβάνει σημαντική ώθηση, στο απόηχο των εκτιμήσεων του προέδρου της Fed J. Powell ότι η στάση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ πρέπει ενδεχομένως να γίνει λιγότερο επιθετική καθώς συνεχίζει περαιτέρω τη νομισματική σύσφιξη.
Όπως σημειώνει όμως ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, «εάν έχουμε μερικούς ακόμα προβληματικούς αριθμούς για τον πληθωρισμό, η Fed ίσως χρειαστεί να είναι πιο επιθετική».
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.781,8 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,7% ή 12,6 δολαρίων.
Στην εβδομάδα το συμβόλαιο ενισχύθηκε κατά 3,2%, αλλά ακόμα και έτσι για το σύνολο του Ιουλίου έχασε 1,2%.
Το ασήμι, μετά το ράλι σχεδόν 7% χτες, πρόσθεσε ακόμα 1,7% ή 33 σεντς στην τιμή του κλείνοντας στα 20,19 δολάρια η ουγγιά.
Στην εβδομάδα παρουσίασε ισχυρά κέρδη 7,8%, αλλά για το μήνα ήταν πτωτικό κατά 0,8%.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 2,4% κλείνοντας στα 2.129 δολ. η ουγγιά, ολοκληρώνοντας τον Ιούλιο με ράλι 11%.
Η πλατίνα είχε +1,5% στην ημέρα κλείνοντας στα 889,8 δολ. η ουγγιά, αλλά ολοκλήρωσε τον μήνα στο -0,8%.
Ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 2,9% στα 3,5735 δολ. η λίβρα, αλλά έχασε 3,7% στον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης