Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευλογιά πιθήκων: Ο ΠΟΥ ζητά από τους γκέι άνδρες να μην αλλάζουν σύντροφο και να ξέρουν τα... στοιχεία επικοινωνίας

Ευλογιά πιθήκων: Ο ΠΟΥ ζητά από τους γκέι άνδρες να μην αλλάζουν σύντροφο και να ξέρουν τα... στοιχεία επικοινωνίας
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως η αποτελεσματικότητα ή ποιος ακριβώς πρέπει να εμβολιαστεί.
Σχετικά Άρθρα

Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξανόμενα στοιχεία της ευλογιάς των πιθήκων σε πολλές χώρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε για πρώτη φορά συγκεκριμένες συστάσεις για τη σεξουαλική συμπεριφορά αναφέρει η γερμανική Bild.
Το καλύτερο είναι να μειωθούν οι κίνδυνοι, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ από τη Γενεύη.
Αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους άνδρες και το σεξ, είπε συγκεκριμένα:
«Για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άντρες, αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν μειώνουν τον αριθμό των σεξουαλικών τους συντρόφων, επανεξετάζουν το σεξ με νέες/νέους συντρόφους.
Θα πρέπει να ανταλλάσσουν τα στοιχεία επικοινωνίας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους εάν είναι απαραίτητο.»
Screenshot_3δδδδδ.png

Το 98% όλων των περιπτώσεων ομοφυλόφιλων ή αμφιφυλόφιλων ανδρών

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 98% των αναφερόμενων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων αφορούν άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.
Ωστόσο, ο ΠΟΥ τονίζει ότι ο καθένας μπορεί να μολυνθεί.
«Εκτός από τη μετάδοση μέσω της σεξουαλικής επαφής, η ευλογιά των πιθήκων μπορεί επίσης να μεταδοθεί στο σπίτι μέσω στενής επαφής ανθρώπου με άνθρωπο, όπως αγκαλιές και φιλιά, και μέσω μολυσμένων πετσετών ή κλινοσκεπασμάτων», είπε οTentros.
«Αυτό το ξέσπασμα μπορεί να σταματήσει εάν χώρες, ομάδες και άτομα εκπαιδευτούν, λάβουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους και λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τη μετάδοση και να προστατεύσουν ευάλωτους ανθρώπους», είπε ο επικεφαλής.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως η αποτελεσματικότητα ή ποιος ακριβώς πρέπει να εμβολιαστεί.
Ο ΠΟΥ δεν συνιστά επί του παρόντος μαζικούς εμβολιασμούς.

Αναγκαίος ο περιορισμός σεξουαλικών συντρόφων και συνευρέσεων

«Το στίγμα και οι διακρίσεις μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνα όσο και ο ίδιος ο ιός και μπορεί να τροφοδοτήσουν περαιτέρω την επιδημία.
Όπως ακριβώς συνέβη με την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid-19, έτσι και μπορεί να συμβεί και με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, που μπορούν να διαδοθουν γρήγορα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Η Lews την ίδια ώρα υπογράμμισε πως ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί ευρύτερα, εάν οι άνθρωποι δεν πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις περιορίζοντας τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων και τις εφήμερες σεξουαλικές επαφές με αγνώστους.
«Εάν δεν υπάρξει περιορισμός των ερωτικών συνευρέσεων στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη επαφή δέρμα με δέρμα σε τακτική βάση -ίσως στο πλαίσιο πολλαπλών συντρόφων ή επαφής με ανώνυμους ερωτικούς παρτενέρ- τότε ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί πολύ πιο εύκολα», είπε η Δρ. Lews.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης