Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ευρωπαϊκή γελοιότητα: Πρωθυπουργός Ισπανίας - Βγάλτε τις γραβάτες για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Νέα ευρωπαϊκή γελοιότητα: Πρωθυπουργός Ισπανίας - Βγάλτε τις γραβάτες για να εξοικονομήσετε ενέργεια
Λύσε τη γραβάτα, εξοικονόμησε ενέργεια, αυτό είναι το νέο μότο του πρωθυπουργού της Ισπανίας
«Δείτε με δεν φοράω γραβάτα» είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez σε μια προσπάθεια, γελοία θα προσθέταμε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την επίλυση του ενεργειακού χάους που τρίζει τα θεμέλια της ΕΕ και όχι μόνο.

-Λύσε τη γραβάτα, εξοικονόμησε ενέργεια-,
Αυτό είναι το νέο μότο του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο οποίος την Παρασκευή 29/7 εμφανίστηκε κάνοντας στυλιστική τοποθέτηση για τη χώρα του που αντιμετώπισε έναν σφοδρό καύσωνα.
«Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Γι' αυτό ζήτησα από όλους τους υπουργούς και τους φορείς λήψης αποφάσεων [να ακολουθήσουν το παράδειγμά]», σημείωσε.
«Και θα ήθελα επίσης να  ζητήσω από τον ιδιωτικό τομέα, αν δεν το έχουν κάνει ακόμα, όταν δεν υπάρχει ανάγκη, να μην φορούν γραβάτα γιατί, με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλλουμε όλοι στην εξοικονόμηση ενέργειας που είναι τόσο απαραίτητα στη χώρα μας».
Η «εκπληκτική» συμβουλή του Sánchez έρχεται λίγες μέρες αφότου η ΕΕ συμφώνησε σε ένα άνευ προηγουμένου σχέδιο μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% από τώρα έως τον Μάρτιο. Το σχέδιο θα είναι αρχικά εθελοντικό, με βάση μέτρα όπως τα όρια θερμοκρασίας στα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, η αλλαγή καυσίμου και οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης.
Το μπλοκ θέλει να εξοικονομήσει 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για να εξασφαλίσει έναν ασφαλή χειμώνα σε περίπτωση που το Κρεμλίνο διακόψει εντελώς τις προμήθειες ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Δεν είναι σαφές εάν η έκκληση του Sánchez σηματοδοτεί την έναρξη μιας επίσημης δημόσιας εκστρατείας και ποιο είδος ένδυσης θα ζητήσει από τους συμπατριώτες του Ισπανούς να εγκαταλείψουν στη συνέχεια.

Eνεργειακή ασφυξία στη Γερμανία - Τέλος το ζεστό νερό σε Ανόβερο, Μόναχο, Λειψία, Κολωνία

Την ίδια ώρα, τέλος το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες, αθλητικές αίθουσες και γυμναστήρια στη γερμανική πόλη του Ανόβερου, καθώς οι ρωσικές διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου τροφοδοτούν τους φόβους για μια χειμερινή ενεργειακή κρίση.
Η πόλη θα σταματήσει επίσης τα δημόσια σιντριβάνια και τον φωτισμό μεγάλων κτιρίων τη νύχτα, καθώς η πόλη στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%, σύμφωνα με tweet του δημάρχου του Ανόβερου, Belit Onay.
«Αυτή είναι μια αντίδραση στην επικείμενη έλλειψη φυσικού αερίου, η οποία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους δήμους - ειδικά για μια μεγάλη πόλη όπως το Ανόβερο», είπε ο Onay.

Θα υπάρξουν περικοπές και στη θέρμανση δημόσιων κτηρίων

Η πόλη θα μειώσει επίσης τους χρόνους ενεργοποίησης της θέρμανσης στα δημοτικά κτίρια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου - εξαιρουμένων των κέντρων ημερήσιας φροντίδας - θα μετατρέψει όλους τους λαμπτήρες σε LED, θα απαγορεύσει τα κινητά κλιματιστικά, τα αερόθερμα ή τα καλοριφέρ και θα εγκαταστήσει ανιχνευτές κίνησης στη θέση του μόνιμου φωτισμού στις δημόσιες τουαλέτες, υπόστεγα ποδηλάτων, διάδρομοι και χώροι στάθμευσης.
Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά μια ακόμη τουρμπίνα στον αγωγό Nord Stream 1 προς τη Γερμανία για λόγους συντήρησης.
Η περαιτέρω περικοπή σήμαινε ότι οι ροές φυσικού αερίου, οι οποίες λειτουργούσαν ήδη με μόλις 40% της χωρητικότητας, μειώθηκαν σε μόλις 20%, προκαλώντας προβλήματα στην Ευρώπη.
Πόλεις γύρω από τη Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο, έχουν εισαγάγει παρόμοια μέτρα, όπως το Μόναχο, η Λειψία, η Κολωνία και η Νυρεμβέργη.

 


www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης