Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη - ρεκόρ για Exxon Mobil και Chevron το β' τρίμηνο 2022

Κέρδη - ρεκόρ για Exxon Mobil και Chevron το β' τρίμηνο 2022
Κέρδη - ρεκόρ κατέγραψαν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ, Exxon Mobil και Chevron
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη - ρεκόρ κατέγραψαν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ, Exxon Mobil και Chevron, ενώ ανακοίνωσαν και αύξηση των προγραμμάτων επαναγοράς μετοχών, ενισχυμένες από την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, στα χνάρια των ευρωπαϊκών ενεργειακών κολοσσών που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους την Πέμπτη.
Exxon Mobil, Chevron, Shell και η γαλλική TotalEnergies, συνολικά κέρδισαν σχεδόν 51 δισεκατομμύρια δολάρια το πιο τελευταίο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσιο από ό,τι εισέπραξε ο ενεργειακός κλάδος για την περσινή περίοδο.
Και οι τέσσερις αύξησαν τις αγορές μετοχών τους τελευταίους μήνες, αξιοποιώντας υψηλά περιθώρια κέρδους που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Exxon ξεπέρασε τους ανταγωνιστέ της με καθαρά κέρδη β' τριμήνου 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτύχει το 2012, το οποίο υποβοηθήθηκε από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στην Ιαπωνία.
H Chevron ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 11,6 δισ. δολ. , σχεδόν υπερτριπλάσια από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία, η BP, θα ανακοινώσει αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.
Οι εταιρείες σημείωσαν ισχυρά αποτελέσματα στις μονάδες παραγωγής τους, λαμβάνοντας στήριξη από την άνοδο των τιμών στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent, που ήταν κατά μέσο όρο περίπου 114 δολάρια το βαρέλι το τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης