Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στάσιμη η οικονομία το β' τρίμηνο 2022 - Αμετάβλητο το ΑΕΠ

Γερμανία: Στάσιμη η οικονομία το β' τρίμηνο 2022 - Αμετάβλητο το ΑΕΠ
Στάσιμη η γερμανική οικονομία το β' τρίμηνο 2022
Σχετικά Άρθρα
Δεν κατάφερε να αναπτυχθεί η οικονομία της Γερμανίας το β΄τρίμηνο του 2022, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επλήγη από τις αυξανόμενες τιμές, την επιβράδυνση του εμπορίου και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Το γερμανικό ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, ελαφρώς χειρότερα των εκτιμήσεων για ανάπτυξη +0,1% και μόλις 1,5% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Η στατιστική αρχή Destatis ανέφερε ότι το αδύναμο εμπόριο έπληξε την ανάπτυξη.
Η οικονομία υποστηρίχθηκε κυρίως από ιδιωτικές και κρατικές καταναλωτικές δαπάνες, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο περιόρισε την οικονομική ανάπτυξη.
Οι δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες με τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού, η διαταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού, οι αυξανόμενες τιμές και ο πόλεμος στην Ουκρανία αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα στην οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, τα στοιχεία για το ΑΕΠ α΄τριμήνου αναθεωρήθηκαν στο +0,8%, από +0,2%, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το έτος ισχυρότερα από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
destatis_13.JPG

Αυξήθηκε η ανεργία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, λόγω της «καταγραφής Ουκρανών προσφύγων» στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας Απασχόλησης.
Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 5,4% σε προσαρμοσμένη βάση, αυξημένος κατά 0,1 της μονάδας σε σχέση με τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 48.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης