Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wallace (Μ. Βρετανία): Ο Putin θέλει Κίεβο, Οδησσό – Δεν θα καταλάβει ποτέ την Ουκρανία

Wallace (Μ. Βρετανία): Ο Putin θέλει Κίεβο, Οδησσό – Δεν θα καταλάβει ποτέ την Ουκρανία
Ο ρωσικός στρατός έχει ακρωτηριαστεί, μετρά πάνω από 25.000 νεκρούς στρατιώτες είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θέλει να καταλάβει το Κίεβο και την Οδησσό, ολόκληρη την Ουκρανία αλλά δεν θα το καταφέρει ποτέ διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace, ο οποίος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός έχει επί της ουσίας ακρωτηριαστεί.
«Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία είναι πραγματικά σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Η στρατηγική του προέδρου Putin είναι σαν να βάζει τις δυνάμεις του μέσα σε μια κρεατομηχανή» ανέφερε μιλώντας στο BBC ο Wallace, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της, τη στιγμή που μετρά τεράστιες απώλειες.

Δεν μπορούν να καταλάβουν την Ουκρανία

Όπως είπε, η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να καταλάβει την Ουκρανία.
«Μπορεί να είναι σε θέση να συνεχίζουν να σκοτώνουν αδιακρίτως και να καταστρέφουν οτιδήποτε στο πέρασμα τους, αλλά αυτό δεν είναι νίκη.
Ο Putin δεν έχει αλλάξει την επιθυμία του να καταλάβει όλη την Ουκρανία, να πάρει το Κίεβο και την Οδησσό» υποστήριξε ο Wallace.
«Αλλά ο στρατός του έχει ουσιαστικά ακρωτηριαστεί από τον τεράστιο αριθμό απωλειών.
Οι νεκροί είναι πάνω από 25.000.
Οι τραυματίες διπλάσιοι τουλάχιστον» είπε ο Βρετανός υπουργός.

Κρεατομηχανή για Ρώσους στρατιώτες

Σύμφωνα με τον Wallace, η τακτική που ακολουθεί η Ρωσία μοιάζει με αυτήν του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.
«Όταν μιλάω για κρεατομηχανή, και αυτό είναι που κάνουν, εννοώ ότι καταφεύγουν σε ένα είδος σοβιετικής τακτικής, όπου μια τεράστια ρωσική κρεατομηχανή κινείται πολύ αργά, διανύοντας κάποια μέτρα και όχι χιλιόμετρα, στη διάρκεια της ημέρας σε κάποια μέρη της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Wallace.
«Και στην κορυφή της κρεατομηχανής βάζουν – και αυτό είναι το πιο σκληρό – ανθρώπους που έχουν στρατολογήσει από τις πιο φτωχές περιοχές της Ρωσίας και από τις εθνικές μειονότητες, ενώ χρησιμοποιούν μισθοφόρους, βάζοντας τους μπροστά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα προκειμένου να προχωρήσει η κρεατομηχανή» τόνισε ο Wallace.

Τα δυτικά όπλα αποδίδουν

Ο Βρετανός υπουργός είπε πως τα δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας έχουν πλέον αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι Ρώσοι λειτουργούν με το 40% με 50% του στρατού τους σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Αναφερόμενος στην επίθεση των Ουκρανών στην Kherson, είπε φαίνεται πως αυτή είχε κάποιο αντίκτυπο στην ικανότητα του ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση, τη στιγμή που λαμβάνουν θέσεις άμυνας στο νότο της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης