Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 1,8% στα 1.750,3 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 1,8% στα 1.750,3 δολάρια η ουγγιά
Όλα τα μέταλλα έκλεισαν ανοδικά
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική ανοδική αντίδραση έβγαλε ο χρυσός, καθώς η απροσδόκητη μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε συνδυασμό με το πιο ήπιο τόνο της Fed έδειξαν να υπογραμμίζουν το χαρακτήρα του ως ασφαλούς καταφυγίου.
Η αμερικανική οικονομία έδειξε τις τάσεις επιβράδυνσης που φοβόταν η αγορά, με το ΑΕΠ της χώρας να συρρικνώνεται κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθεί ελαφρώς κατά 0,5%.
Παράλληλα, οι traders εκτιμούν πλέον ότι η Fed θα αποφύγει από εδώ και στο εξής τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 75 μ.β. και θα κινηθεί με αυξήσεις κοντά στις 50 μ.β. κάτι που ενεργοποίησε αγοραστές στο χρυσό, όπως επισημαίνει ο Phillip Streible της Blue Line Future.
Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.
Σύμφωνα με τον Michael Matousek της U.S. Global Investors, ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να τελειώσει με τη νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed και δεδομένης της πτωτικής τάσης στο χρυσό κατά το προηγούμενο διάστημα, η τιμή του βρίσκεται πλέον σε ένα ελκυστικό επίπεδο που συνιστά ευκαιρία για επενδυτές που θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε σημαντική άνοδο κατά 31,2 δολάρια ή κατά 1,8% κι έκλεισε στα 1.750,3 δολάρια η ουγγιά.
Ακόμα καλύτερα κινήθηκε το ασήμι, που πραγματοποίησε ισχυρό ράλι 6,8% φτάνοντας στα 19,88 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,2% κινούμενη στα 878,8 δολάρια, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 4% στα 2.088 δολάρια, και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 3,478 δολ. η λίβρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης