Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώθηκαν στις 256.000 οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Μειώθηκαν στις 256.000 οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας
Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 6.250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και έφτασε στις 249.250
Μειώθηκαν στις 256.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά 5.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28/7.
Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 6.250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και έφτασε στις 249.250.

Σε τεχνική ύφεση η οικονομία των ΗΠΑ - Το ΑΕΠ μειώθηκε απρόσμενα -0,9% το β' τρίμηνο 2022

Την ίδια ώρα, σε τεχνική ύφεση εισήλθε η αμερικανική οικονομία το β' τρίμηνο του 2022, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται με ετήσιο ρυθμό 0,9%.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά τριμηνιαία πτώση του ΑΕΠ, στοιχείο που εντείνει τη συζήτηση για το εάν οι ΗΠΑ έχουν ήδη βυθιστεί σε ύφεση.
Το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 1,6% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου.
Οι διαδοχικές μειώσεις του ΑΕΠ είναι οι πρώτες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2007-2009.

Διαφωνίες για την ύφεση

Ενώ τα δύο συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης του ΑΕΠ θεωρούνται συνήθως ως ύφεση, η ομάδα των οικονομολόγων που είναι υπεύθυνες για την κήρυξη επίσημων υφέσεων χρησιμοποιεί έναν ευρύτερο ορισμό που υποδηλώνει ότι ο παλιός εμπειρικός κανόνας δεν ισχύει πάντα, σχολιάζει το Marketwatch.
Ο ορισμός της ύφεσης έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης ενόψει των ενδιαμέσων εκλογών στις ΗΠΑ το φθινόπωρο.
Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε ύφεση, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στους Δημοκρατικούς για την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης