Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Stampa: Η Ρωσία ζήτησε από τη Lega να ρίξει τον Draghi - Salvini: Ανοησίες και fake news

La Stampa: Η Ρωσία ζήτησε από τη Lega να ρίξει τον Draghi - Salvini: Ανοησίες και fake news
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο Salvini τις αποκαλύψεις της La Stampa
Σχετικά Άρθρα
Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία  η αποκάλυψη της La Stampa ότι η ρωσική πρεσβεία ζήτησε από τη Lega να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Dragji, με τον επικεφαλής του κόμματος Matteo Salvini να διαψεύει, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τους ισχυρισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, το κόμμα της Lega είχε επαφές στο παρελθόν με υψηλόβαθμους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.
Η εφημερίδα του Τορίνου γράφει σήμερα ότι στα τέλη Μαΐου ο Antonio Capuano σύμβουλος διεθνών σχέσεων του γραμματέα της Lega, Matteo Salvini, συναντήθηκε με τον διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία,Oleg Kostyukov.
Η La Stampa αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και προσθέτει ότι ο Κοστιούκοβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ρώτησε τον Καπουάνο αν η Λέγκα εννοούσε να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Mario Draghi».

Διαψεύδει ο Salvini: Ανοησίες και fake news

Ο γραμματέας της Lega, Matteo Salvini, από την μεριά του, απάντησε ότι «πρόκειται για ανοησίες» και ότι «είναι το γνωστό, φανταστικό σενάριο, με κύρια στοιχεία τον Putin τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό».
«Ας είμαστε σοβαροί», δήλωσε ο Salvini στο περιθώριο συνεδρίου της ένωσης αγροτών Coldiretti όταν ρωτήθηκε για το εάν η Ρωσία είχε ρόλο στην κρίση της κυβέρνησης.
«Η επίσημη διάψευση είναι καθ' οδόν. Είναι εξαιρετικά σοβαρό ότι διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις.
«Είμαστε με τη Δύση και με τη δημοκρατία», τόνισε.
Ο Franco Gabrielli, τέλος, υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, από τον οποίο εξαρτώνται οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, τόνισε ότι «τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της La Stampa, σχετικά με στοιχεία που μπορεί να έχουν ως πηγή τις υπηρεσίες πληροφοριών -όπως αποσαφηνίσθηκε και στο παρελθόν- στερούνται κάθε βάσης».
Ωστόσο, η La Stampa υπερασπίστηκε το άρθρο της, λέγοντας ότι βασίστηκε σε μια άτυπη ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με αυτό το θέμα.

Εξηγήσεις ζητούν Letta, Di Maio

Ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Enrico Letta, ζήτησε άμεσα να δοθούν όλες οι πρέπουσες εξηγήσεις «για να εξακριβωθεί αν η Ρωσία έριξε την κυβέρνηση Draghi».
Ο υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio ζήτησε επίσης διευκρινίσεις.
«Αυτά τα θέματα είναι πολύ ανησυχητικά», τόνισε.
«O Salvini  πρέπει να εξηγήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία».
Ακόμη και το κόμμα Fratelli di Italia (FdI), σύμμαχος της Lega, δήλωσε ότι είναι υπέρ της παροχής διευκρινίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης