Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη μετά τη Fed, o DAX +0,1% - Το Μιλάνο +1,2% λόγω αποτελεσμάτων

Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη μετά τη Fed, o DAX +0,1% - Το Μιλάνο +1,2% λόγω αποτελεσμάτων
Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές, στον απόηχο της νέας αύξησης επιτοκίων από τη Fed, κατά 75 μονάδες βάσης.
To Μιλάνο υπεραποδίσει, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 13.178 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.347 μονάδες.
Στις 6.291 μονάδες με κέρδη 0,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,2% στις 21.736μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 1,2% στις 8.022 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Την Πέμπτη 28/7 αναμένονται τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ β΄τριμήνου και την Παρασκευή 29/7 τα στοιχεία για την απασχόληση.
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχωρεί μετά το ράλι, με το ολλανδικό TTF στα 202,5 ευρώ με πτώση 1%.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό στο +1,5% στα 98,74 δολ. το βαρέλι και το brent στα 103,32  δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,6%.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, «τοποθετώντας» το εύρος στόχου για το βασικό επιτόκιο αναφοράς στο 2,25%-2,50%, ένα επίπεδο που θεωρείται ουδέτερο.
Σκοπός; Να ελέγξει τον πληθωρισμό, ο οποίος είναι στο 9,1%, σε υψηλό 41ετών, αλλά χωρίς να επηρεάσει την ανάπτυξη και χωρίς να εντείνει τις υφεσιακές πιέσεις, όπως πολλοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει.
Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του βασικού επιτοκίου στο εύρος του 2,25%-2,5% αντιπροσωπεύει την πιο αυστηρή διαδοχική κίνηση νομισματικής πολιτικής από τότε που η Fed άρχισε να χρησιμοποιεί το Fed Funds ως βασικό εργαλείο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Μάλιστα, η εν λόγω αύξηση οδηγεί το επιτόκιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018.
Σε μεγάλο βαθμό, οι αγορές ανέμεναν την κίνηση αυτή, βάσει και των σχετικών αναφορών στις οποίες είχαν προβεί τα στελέχη της Fed.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες τονίζουν συνεχώς τη σημασία της μείωσης του πληθωρισμού, ακόμη και αν αυτό σημαίνει επιβράδυνση της οικονομίας. 
Εύλογα, λοιπόν, η απόφαση για επιτοκιακή αύξηση ήταν ομόφωνη.

Shell: Κέρδη - ρεκόρ 11,5 δισ. δολ. το α' εξάμηνο 2022

Kέρδη - ρεκόρ 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Shell, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ενισχυμένα από τα ισχυρά κέρδη διύλισης και τις τιμές της ενέργειας.
O πετρελαίκός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα αγοράς μετοχών ύψους 6 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 11,47 δισ. δολάρια, πάνω από τα 11 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που παρείχε η εταιρεία.
Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 η Shell είχε ανακοινώσει κέρδη 5,5 δισ. δολ. και 9,1 δισ. δολ. τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.

Πτώση 48% στα κέρδη της Barclays το β' 3μηνο του 2022 - Στα 1,07 δισ.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου εμφάνισε η Barclays, μετά τη λήψη μιας σημαντικής πρόβλεψης σχετικά με ένα δαπανηρό εμπορικό σφάλμα στις Η.Π.Α.
Η βρετανική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,071 δισ. λιρών, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των 1,085 δισ. λιρών που αναμένονταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Σημείωσε πτώση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η Barclays ανέλαβε δικαστικές υποθέσεις και επιβαρύνσεις 1,9 δισ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός κόστους 1,3 δισ. λιρών που σχετίζεται με αυτό που η τράπεζα αποκαλεί «υπερέκδοση τίτλων» στις ΗΠΑ. 
Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι είχε πουλήσει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε επενδυτικά προϊόντα των ΗΠΑ - γνωστά ως δομημένα ομόλογα - από όσα της επιτρεπόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης