Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανία συνυπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση - Πώς «πληρώνει» την επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα

Handelsblatt: Η Γερμανία συνυπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση - Πώς «πληρώνει» την επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα
H εφημερίδα αναφέρεται στη στάση των χωρών του Νότου στην πρόσφατη σύσκεψη για την Ενέργεια

Την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια -κυρίως- στις χώρες του Νότου και ειδικότερα στην Ελλάδα, συνδέει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
H εφημερίδα αναφέρεται στη στάση των χωρών του Νότου στην πρόσφατη σύσκεψη για την Ενέργεια: «Χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, μην έχοντας ξεπεράσει ακόμη τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, δείχνουν ελάχιστη κατανόηση για το ότι η βιομηχανία της μεγαλύτερης και πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης απειλείται από την έλλειψη φυσικού αερίου.
Αυτό εξηγεί τον συμβιβασμό της Συνόδου Κορυφής και την περιορισμένη προθυμία χωρών όπως η Ισπανία, η οποία άλλαξε εγκαίρως τις εισαγωγές ενέργειας με μεγάλες δαπάνες, να υποστηρίξουν τελικά την εκστρατεία εξοικονόμησης αερίου.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο Putin θα συνεχίσει να δοκιμάζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κατά το δοκούν, αν δε αυτή διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο θα εξαρτηθεί επίσης από το πώς θα εξελιχθεί η εσωτερική πολιτική συζήτηση στη Γερμανία και από το αν το Βερολίνο δείξει προθυμία να σπάσει ταμπού στην ενεργειακή πολιτική».
Επί της ουσίας, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι το Βερολίνο βρίσκει μπροστά του τις συνέπειες από τις πολιτικές που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια κατά του Νότου.
Η αναφορά στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς για μία 10ετία, η Γερμανία εφάρμοσε στην Ελλάδα τις πλέον απάνθρωπες πρακτικές, οδηγώντας στην κατάρρευση της οικονομίας, στην καταρράκωση του μέσου εισοδήματος και στην εκτόξευση της ανεργίας, η οποία παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας, σε συνάρτηση με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, ένα διαρκές εκρηκτικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης