Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1% στα 1.719,1 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1% στα 1.719,1 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να περιμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκιά της προτού αποφασίσουν τη θέση που θα πάρουν στο πολύτιμο μέταλλο.
H Fed αναμένονταν να αυξήσει τα επιτόκιά της ακόμα 75 μονάδες βάσης  ακόμα- όπως και πράγματι έκανε - στην προσπάθειά της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Περισσότερο από την αύξηση, που λίγο πολύ έχει προεξοφλήσει η αγορά, οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στο guidance που θα έδινε ο πρόεδρος Powell και ο χρυσός είναι πιθανό να επανεξετάσει τα χαμηλά του επίπεδα αν δεν προκύψει κάποια μεταστροφή σε πιο ήπια προσέγγιση από την τράπεζα, επισημαίνει ο Michael Hewson της CMC Markets UK.
Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά για το πολύτιμο μέταλλο που δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.
Για το λόγο αυτό οι τιμές του χρυσού έχουν χάσει πάνω από 300 δολάρια από όταν ξεκίνησαν οι ραγδαίες αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και το πρόσφατο ράλι του δολαρίου.
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.719,1 δολάρια η ουγγιά, εμφανίζοντας οριακή άνοδο κάτω του 0,1% έχοντας ενισχυθεί κατά μόλις 1,4 δολάρια.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή στο ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 18,6 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,5% στα 877,2 δολάρια, το παλλάδιο κέρδισε 0,3% στα 2.003,4 δολάρια και ο χαλκός έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 3,43 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης