Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά η Μολδαβία - Φόβοι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά η Μολδαβία - Φόβοι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
«Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι λόγω της προσφυγικής ροής, αβεβαιότητα υπάρχει στα θέματα διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, καθώς και στην προμήθεια αγαθών», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλες 60 ημέρες λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. 
Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη 27/7 σε σύσκεψη, η οποία μεταδόθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατείνεται σε ολόκληρη τη χώρα για 60 ημέρες ξεκινώντας από τις 8 Αυγούστου», ανέφερε το σχέδιο απόφασης σύμφωνα με την επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Μολδαβίας. 
«Η απόφαση για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και παρουσίαση αυτής της πρωτοβουλίας στη Βουλή έχει εγκριθεί», δήλωσε η πρωθυπουργός Natalia Gavrilita.
Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι λόγω της προσφυγικής ροής, αβεβαιότητα υπάρχει στα θέματα διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, καθώς και στην προμήθεια αγαθών», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Κατά την συγκεκριμένη περίοδο, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης θα είναι σε θέση να εισαγάγει περιορισμένη κατανάλωση φυσικού αερίου και άλλων πηγών ενέργειας, να διαθέσει πόρους από τον προϋπολογισμό, να συντονίσει το έργο των μέσων ενημέρωσης και να λάβει άλλα έκτακτα μέτρα.
Η δημοκρατία ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα τέλη του περασμένου έτους, όταν εισήχθη λόγω πιθανών διακοπών στην παροχή φυσικού αερίου.
Οι περιορισμοί επικρίνονται από την αντιπολίτευση, η οποία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης προσπαθεί να αποτρέψει μαζικές διαδηλώσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης