Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικούς στα κρυπτονομίσματα αναζητά η ΕΒΑ, αλλά δεν βρίσκει

Ειδικούς στα κρυπτονομίσματα αναζητά η ΕΒΑ, αλλά δεν βρίσκει
Η διατήρηση ταλέντων είναι ήδη «μεγάλη ανησυχία». . . ειδικά στους τομείς της τεχνολογίας
Ως «μείζονα ανησυχία» χαρακτήρισε την ικανότητά της να προσλαμβάνει εξειδικευμένο για τα κρυπτονομίσματα προσωπικό, η βασική ρυθμιστική αρχή επιφορτισμένη με την επίβλεψη της πρωτοποριακής προσφοράς κρυπτονομισμάτων της Ευρώπης, η European Banking Authority.
Ο José Manuel Campa, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, δήλωσε ότι ο οργανισμός του ανησυχεί επίσης για τα logistics σχεδιασμού των νέων εξουσιών του, καθώς δεν θα γνωρίζει ποια ψηφιακά νομίσματα να επιβλέπει μέχρι λίγο πριν το 2025, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα της Ευρώπης.
Ο Campa είπε σε συνέντευξή του ότι η διατήρηση ταλέντων είναι ήδη «μεγάλη ανησυχία». . . ειδικά στους τομείς της τεχνολογίας, ό,τι έχει να κάνει με την κρυπτογράφηση, την ψηφιοποίηση ή την τεχνητή νοημοσύνη.
Αυτό έχει μεγάλη ζήτηση σε όλη την κοινωνία».

Οι ρυθμιστικές προβλέψεις

Η EBA με έδρα το Παρίσι, που ιδρύθηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές καταιγίδες, έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη «σημαντικών» κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέσο πληρωμής και δημοφιλών Tokens που συνδέονται σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία βάσει του προτεινόμενου κανονισμού της Ευρώπης για τις αγορές κρυπτοστοιχείων (Mica).
Τα σχόλια της ρυθμιστικής αρχής υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλες ρυθμιστικές αρχές που προσπαθούν να χειριστούν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Τράπεζες, fintechs και εταιρείες συμβούλων προσφέρουν μεγάλα πακέτα για να προσελκύσουν ειδικούς των οποίων οι δεξιότητες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.
Ο πληθωρισμός ρεκόρ σε ολόκληρη την ευρωζώνη οδήγησε επίσης σε υψηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις καθώς οι εργαζόμενοι αναζητούν πακέτα για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους ζωής.
Οι μισθοί της EBA είναι σύμφωνοι με εκείνους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Campa είπε ότι «δεν εμπίπτει στο πεδίο πιθανών συζητήσεων» μεταξύ της ΕΒΑ και της Επιτροπής να δώσει στη ρυθμιστική αρχή το ελεύθερο για τις αμοιβές.
Ο Campa είπε ότι η ΕΒΑ ανησυχεί επίσης ότι, σε αντίθεση με την τραπεζική εποπτεία, ο όμιλος ιδρυμάτων που πρέπει να εποπτεύει είναι απροσδιόριστος και μπορεί να αλλάξει κάθε στιγμή.
«Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς θα αντιμετωπίσω σε δύο χρόνια», είπε.

Μεταλλάσσεται η φύση της κρυπτογράφησης

Η «πολύ δυναμική» φύση του τομέα κρυπτογράφησης σημαίνει ότι η ρύθμιση «φυσικά τείνει να πάει πίσω από την καμπύλη».
Ο Campa αναγνώρισε ότι σε τρία χρόνια, η κρυπτογράφηση μπορεί να έχει «μεταφερθεί και να έχει μετατραπεί σε άλλες χρήσεις που δεν μπορώ να προβλέψω».
Ωστόσο, ο Campa είπε ότι δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο φήμης εάν η EBA κάνει λάθος σε έναν τομέα που αποκαλείται «άγρια ​​δύση» της χρηματοδότησης από τον Gary Gensler, επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
«Η ανησυχία μου είναι περισσότερο να διασφαλίσω ότι ο κίνδυνος που έχουμε εντοπίσει . . . [στην αγορά κρυπτογράφησης] γίνεται σωστή διαχείριση.
Εάν δεν τα πάμε όσο καλά θα έπρεπε, θα πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες», είπε.

Δεν φαίνεται χρηματοπιστωτική κρίση στο μέλλον

Ο επικεφαλής της EBA εξέφρασε αισιοδοξία για τους κινδύνους για τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα από την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι δεν βλέπει χρηματοπιστωτική κρίση «στο ορατό μέλλον».
«Δεν βρισκόμαστε σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που είναι ενδεικτικό ύφεσης, βρισκόμαστε σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που είναι ενδεικτικό της βραδύτερης ανάπτυξης. . .
Δεν ανησυχώ για το γεγονός ότι οι τράπεζες θα περικόψουν πραγματικά τον δανεισμό», είπε, με διαφορετικό τόνο από τους αξιωματούχους της Τράπεζας της Αγγλίας που έχουν ήδη δει «σημάδια» υποχώρησης του τραπεζικού δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης