Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Podolyak (Ουκρανία) προς Ρώσους: Φύγετε από την Kherson όσο προλαβαίνετε

Μήνυμα Podolyak (Ουκρανία) προς Ρώσους: Φύγετε από την Kherson όσο προλαβαίνετε
Δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση υποστήριξε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα

(upd) Να φύγουν από την περιοχή της Kherson όσο είναι ακόμα δυνατό καλεί τους Ρώσους ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού στη γέφυρα Antonovksy στην Kherson.
Σύμφωνα με τη ρωσική διοίκηση της Kherson κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συνολικά 36 πυραύλους κατά της επαρχίας, αποτελώντας την ισχυρότερη πυραυλική επίθεση που έχει δεχθεί η Kherson από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Όπως αναφέρει η φιλορωσική διοίκηση, οι περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν.
«Μπορείτε να λέτε ότι η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε όλους τους ουκρανικούς πυραύλους στη γέφυρα Antonovsky, αλλά δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την πραγματικότητα.
Οι κατακτητές θα πρέπει να μάθουν να κολυμπούν στο Δνείπερο.
Ή να φύγουν από την Kherson όσο είναι ακόμα δυνατό.
Δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Podolyak.
Σημειώνεται πως η Ουκρανία έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι επίκειται μια μεγάλη αντεπίθεση στο νότο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στις επαρχίες Kherson και Zaporizhia προκειμένου να τις ανακαταλάβει και να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα.
Από την πλευρά τους πάντως οι Ρώσοι και οι φιλορωσικές πολιτικό-στρατιωτικές διοικήσεις που έχουν οριστεί στις κατεχόμενες αυτές επαρχίες υποστηρίζουν πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την ένωση των δύο αυτών περιοχών με τη Ρωσία, κατά τα πρότυπα της Κριμαίας το 2014.

Πυραυλική επιθεση

Τη γέφυρα Antonovsky στην Kherson, η οποία χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και της ευρύτερης περιοχής, έπληξε το βράδυ της Τρίτης 26/7 ο ουκρανικός στρατός.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αν και η γέφυρα έχει πληγεί από περισσότερους από δέκα πυραύλους, εξακολουθεί να παραμένει όρθια.

 

«Υπάρχουν χτυπήματα και τρύπες στη γέφυρα, η οποία όμως δεν έχει καταστραφεί» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικό – πολιτικής διοίκησης της Kherson.
Πυραυλικό χτύπημα Ουκρανών στη γέφυρα Antonovsky στην Kherson – Παραμένει όρθια
Όπως είπε, το χτύπημα αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία ούτε τις στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων.
«Η ζημιά στη γέφυρα ως απόρροια του βομβαρδισμού από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επηρέασε μόνο τις μη στρατιωτικές υποδομές και δημιούργησε προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Kherson.
Οι επισκευές θα αρχίσουν σύντομα» υπογράμμισε ο Stremousov, ο οποίος υποστήριξε πως η γέφυρα επλήγη από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS.
Μάλιστα όπως είπε, υπήρξαν και άλλες πυραυλικές επιθέσεις από HIMARS, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα.
Η γέφυρα Antonovsky είναι η μόνη οδική γέφυρα που συνδέει τo ανατολικό και δυτικό κομμάτι της Kerhson που χωρίζεται από τον ποταμό Δνείπερο.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης