Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Τεράστιες καταστροφές,τέσσερις νεκροί

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Τεράστιες καταστροφές,τέσσερις νεκροί
Τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα διήρκεσε η σεισμική δόνηση - Στους 60 οι τραυματίες
(upd) Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 27/7 στις βόρειες Φιλιππίνες, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές και για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.
Οι αρχές κάνουν λόγο για 60 τραυματίες.

Ο σεισμός καταγράφηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων κατά το USGS, στην επαρχία Abra της κυριότερης νήσου των Φιλιππίνων στις 08:43 (τοπική ώρα• 03:43 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας, που προειδοποίησε ότι πρέπει να αναμένονται δυνητικά σοβαρές υλικές ζημιές.
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Νεκροί

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί πως δεν υπήρχαν θύματα από τα 7,1 Ρίχτερ, νεότερη ανακοίνωση κάνει λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και για 60 τραυματίες.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ένας 25χρονος
εργάτης σκοτώθηκε όταν το τριώροφο ακίνητο όπου δούλευε κατέρρευσε στην πόλη La Trinidad, ενώ άλλοι επτά εργάτες που βρίσκονταν εκεί βγήκαν σώοι.
Ακόμη ένας θάνατος αναφέρθηκε στην επαρχία Άμπρα.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μια ισχυρότατη σεισμική δόνηση που ανέτρεψε ακόμα και πάγκους με λαχανικά στην αγορά της πόλης Dolores.
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις.

Ομάδες διάσωσης

Ήδη έχει δοθεί εντολή για την αποστολή ομάδων έρευνας και διάσωσης στην επαρχία Abra, η οποία φέρεται να είναι και η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο.
Μάλιστα φωτογραφίες από την επαρχία Abra δείχνουν το τοπικό νοσοκομείο με μια πελώρια τρύπα στην πρόσοψη του, καθώς και ασθενείς με τα φορεία τους να είναι στους δρόμους.
1_138.jpg
2_207.jpg
Επιπλέον, αναφέρονται μεγάλες κατολισθήσεις στην Abra, μια περιοχή στην οποία κατοικούν περίπου 250.000 άνθρωποι. Την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί και ο πρόεδρος Marcos.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Μανίλα, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το επίκεντρο της δόνησης.
Λόγω του σεισμού, ο οποίος αναφέρεται πως διήρκεσε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, διακόπηκε και η λειτουργία του μετρό στη Μανίλα
Ο σημερινός ήταν ο ισχυρότερος σεισμός εδώ και αρκετά χρόνια.
Τον Οκτώβριο του 2013, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών στη νήσο Μποχόλ (κεντρικά) είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους και είχε εκτοπίσει 400.000.
Η δόνηση εκείνη είχε προκαλέσει καταστροφικές κατολισθήσεις.
Δεκάδες σπίτια, καθώς και ιστορικοί χώροι λατρείας, που ανάγονταν στην πρώτη εμφάνιση του καθολικισμού στις Φιλιππίνες, είχαν καταστραφεί.
Το 1990, σεισμός 7,8 βαθμών, επίσης στις βόρειες Φιλιππίνες, είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.200 ανθρώπους, εκτεταμένες ζημιές στην πρωτεύουσα Μανίλα και ρήγμα μήκους 100 και πλέον χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης