Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alphabet (Google): Καθαρά κέρδη 16 δισεκ. δολ. το β’ τρίμηνο 2022 - Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών

Alphabet (Google): Καθαρά κέρδη 16 δισεκ. δολ. το β’ τρίμηνο 2022 - Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών
Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 13% σε ετήσια βάση στα 69,7 δισεκατομμύρια

Mειωμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανέφερε η Alphabet Inc. για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, στο 1,21 δολ. – ποσοστό κατά 11% χαμηλότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο (έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για κέρδη στα 1,27 δολάρια ανά μετοχή).
Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 13% σε ετήσια βάση, στα 69,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια (πτώση 14% από το δεύτερο τρίμηνο του 2021).
Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 0,50% και έφθασαν τα 19,45 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα συνολικά έσοδα της Alphabet διαμορφώθηκαν σε 69,69 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 69,9 δισ.
Τα έσοδα από διαφημίσεις της έφτασαν τα 56,29 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 55,91 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud ανήλθα σε 6,28 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 6,32 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube ανήλθαν σε 7,34 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 7,52 δισ. δολάρια.«Το δεύτερο τρίμηνο η απόδοσή μας καθοδηγήθηκε από την Αναζήτηση και το Cloud.
Οι επενδύσεις που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη και στους υπολογιστές συμβάλλουν στο να γίνουν οι υπηρεσίες μας ιδιαίτερα πολύτιμες για τους καταναλωτές και εξαιρετικά αποτελεσματικές για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.
Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε υπεύθυνα στη βαθιά επιστήμη των υπολογιστών μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο CEO της Alphabet και της Google, Sundar Pichai, στο δελτίο Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης